Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Zomers kiphapje, lekker bij de zondagmiddag borrel zijn deze vrolijke hapjes, de gedroogde tomaatjes kun je ook heel makkelijk zelf maken en ze smaken héérlijk zoet. De combinatie van kip en verse basilicumblaadjes smaken naar méér! Vandaag maken we kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Dit is wat je nodig hebt:

-2 kipfilets
-1 eetlepel honing
-Verse basilicumblaadjes
-1 doosje roma-tomaatjes
-Sap van een halve citroen
-1 Theelepel oregano
-1 Theelepel paprika poeder
-Verse ananas
-1 eetlepel olijfolie
-1 teentje knoflook uitgeperst
-zout/peper
-Prikkertjes

En zo maak je ze:

-Verwarm de oven voor op 120 graden
-Snij ondertussen de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier met de platte kant naar boven. Strooi er vervolgens wat zout en suiker overheen en besprenkel ze met olijfolie. Zet de tomaatjes in de oven en laat ze daar een uur drogen.
-Snij terwijl de tomaatjes drogen de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom, doe daar vervolgens alle kruiden bij en het citroensap, olie en honing. Laat de kipfilet blokjes de resterende tijd dat de tomaatjes in de oven zitten marineren.
-Wanneer het uur voorbij is, haal je de tomaatjes eruit en verhoog je de temperatuur van de oven naar 180 graden. Bak na het opwarmen de kipblokjes op een ander bakblik in 15 minuutjes gaar in de oven.
-Daarna kun je met de ananas en basilicumblaadjes mooie prikkertjes maken: Héérlijk happen!

3 gedachten over “Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes”

  1. Pingback: Kipsalade met roggebrood en avocado - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse - Heerlijke Happen |Foodblog|

  3. Pingback: Halloumi spies met zoet-zure saus - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *