Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Zomers kiphapje, lekker bij de zondagmiddag borrel.
Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Zomers kiphapje, lekker bij de zondagmiddag borrel zijn deze vrolijke hapjes. De gedroogde tomaatjes kun je ook heel makkelijk zelf maken en ze smaken héérlijk zoet. De combinatie van kip en verse basilicumblaadjes smaken naar méér! Vandaag maken we kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Dit is wat je nodig hebt voor de kophapjes met Roma tomaatjes:

-2 kipfilets
-1 eetlepel honing
-Verse basilicumblaadjes
-1 doosje roma-tomaatjes
-Sap van een halve citroen
-1 Theelepel oregano
-1 Theelepel paprika poeder
-Verse ananas
-1 eetlepel olijfolie
-1 teentje knoflook uitgeperst
-zout/peper
-Prikkertjes

En zo maak je de kiphapjes met ananas :

-Verwarm de oven voor op 120 graden
-Snij ondertussen de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier met de platte kant naar boven. Strooi er vervolgens naar smaak wat zout en suiker overheen. Besprenkel ze daarna met olijfolie. Zet de tomaatjes in de oven en laat ze daar een uur drogen.
-Snij terwijl de tomaatjes drogen de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom, doe daar vervolgens alle kruiden bij en het citroensap, olie en honing. Laat de kipfilet blokjes de resterende tijd dat de tomaatjes in de oven zitten marineren.
-Wanneer het uur voorbij is, haal je de tomaatjes eruit en verhoog je de temperatuur van de oven naar 180 graden.

Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Bak na het opwarmen van de oven de kipblokjes op een ander bakblik in ongeveer 15 minuutjes gaar in de oven.
-Daarna kun je met de ananas en basilicumblaadjes mooie prikkertjes maken: Héérlijk happen!

Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes

Zomers kiphapje, lekker bij de zondagmiddag borrel.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: ananas, kip, tomaatjes
Voorbereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel honing
  • Verse basilicumblaadjes
  • 1 doosje Roma-tomaatjes
  • ½ Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel Oregano
  • 1 theelepel Paprika poeder
  • 1 Ananas
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 teen Knoflook uitgeperst
  • zout/peper

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 120 graden
  • Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier met de platte kant naar boven. Strooi er vervolgens wat zout en suiker overheen en besprenkel ze met olijfolie. Zet de tomaatjes in de oven en laat ze daar een uur drogen.
  • Snijd terwijl de tomaatjes drogen de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom, doe daar vervolgens alle kruiden bij en het citroensap, olie en honing. Laat de kipfiletblokjes de resterende tijd dat de tomaatjes in de oven zitten marineren.
  • Wanneer het uur voorbij is, haal je de tomaatjes eruit en verhoog je de temperatuur van de oven naar 180 graden. Bak na het opwarmen de kipblokjes op een ander bakblik in 15 minuutjes gaar in de oven.
  • Daarna kun je met de ananas en basilicumblaadjes mooie prikkertjes maken.
Wat vind je van dit recept?

Wil je graag meer recepten proberen zoals Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Tomatensalade met Italiaanse kruiden of Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing of Winter witlofsalade

4 gedachten over “Kiphapjes met ananas en roma tomaatjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept