Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de plakjes bacon in stukjes en bak deze knapperig in de hapjespan. Haal ze er dan uit en leg even apart op een schaaltje.
Bak de blokjes kippendij in het vet van de bacon en een beetje olijfolie, kruid met wat peper, zout en het knoflookpoeder. Zijn ze goudbruin en gaar schep dan ook de blokjes uit de pan.
Fruit in het overgebleven vet in de pan de ui en de knoflook voor een paar minuutjes. Giet de bouillon en de kookroom in de pan en breng aan de kook. Voeg de spinazie en zongedroogde tomaatjes toe en laat de spinazie slinken.
Kook intussen wat pasta, bijvoorbeeld orzo.
Voeg de Parmezaanse kaas, de kip en de bacon toe en mix het geheel goed door elkaar. Als de saus te dun is, maak een papje van 1 eetlepel maïzena met 1 eetlepel koud water. Roer dit door de hete saus en laat kort meekoken tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg eventueel extra Parmezaanse kaas toe voor binding en smaak
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kippendij in Mediterraanse roomsaus
Amount per Serving
Calories
791
% Daily Value*
Fat
71
g
109
%
Saturated Fat
32
g
200
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
8
g
Monounsaturated Fat
26
g
Cholesterol
212
mg
71
%
Sodium
753
mg
33
%
Potassium
938
mg
27
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
29
g
58
%
Vitamin A
8231
IU
165
%
Vitamin C
26
mg
32
%
Calcium
365
mg
37
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.