Kippendij in Mediterraanse roomsaus

Kippendij in Mediterraanse roomsaus

Haal een stukje zon op tafel met dit fijne gerecht, serveer met een fijne pasta en dan is het smullen geblazen!
Kippendij in Mediterraanse roomsaus

Er zijn van die gerechten waar je al snel bij uitkomt als je even gemakkelijk iets op tafel wilt zetten. Deze kippendij in Mediterraanse roomsaus is daar een goed voorbeeld van. Want wie lust er nou niet een lekker stukje vlees in roomsaus? Een gerecht als deze een beetje mooi op de foto is nog best een uitdaging. De zon hielp in ieder geval goed mee om het er goed uitgelicht uit te laten zien. Het plaatsen van een recept als deze geeft trouwens nog best wel eens wat commentaar. En dan gaat het niet over of het nou wel of niet lekker was, maar hoe de pan eruit ziet. Ja mensen kunnen er zich maar druk om maken.

Het gaat dan vooral over het randje ín de pan. Ik heb wel eens het commentaar gekregen dat ik dat randje even moest schoonvegen want het zag er anders “goor” uit…. Dat blijft bijzonder om te horen. Ik trek me trouwens weinig aan van negativiteit als deze, ik hoor veel liever van jullie hoe het je gesmaakt heeft!

Kippendij in Mediterraanse roomsaus
Kippendij in Mediterraanse roomsaus

Kippendij in Mediterraanse roomsaus

Haal een stukje zon op tafel met dit fijne gerecht, serveer met een fijne pasta en dan is het smullen geblazen!
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bacon, kippendij, spinazie, zongedroogde tomaatjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

hapjespan

Ingrediënten: 

  • 500 gram kippendijen - in blokjes gesneden
  • 300 gram spinazie
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram bacon plakjes
  • 1 witte ui - gesnipperd
  • 2 knoflook tenen - fijn gehakt
  • 250 ml kookroom
  • 250 ml kippenbouillon
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • peper / zout
  • 1 tl knoflookpoeder
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Snijd de plakjes bacon in stukjes en bak deze knapperig in de hapjespan. Haal ze er dan uit en leg even apart op een schaaltje.
  • Bak de blokjes kippendij in het vet van de bacon en een beetje olijfolie, kruid met wat peper, zout en het knoflookpoeder. Zijn ze goudbruin en gaar schep dan ook de blokjes uit de pan.
  • Fruit in het overgebleven vet in de pan de ui en de knoflook voor een paar minuutjes. Giet de bouillon en de kookroom in de pan en breng aan de kook. Voeg de spinazie en zongedroogde tomaatjes toe en laat de spinazie slinken.
  • Kook intussen wat pasta, bijvoorbeeld orzo.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, de kip en de bacon toe en mix het geheel goed door elkaar. Als de saus nog te dun is naar je zin voeg dan een papje van een eetlepel maizena en een eetlepel water toe, en eventueel wat extra Parmezaanse kaas.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
kippendij recept
Romig, smaakvol, goed gekruid, dit gerecht heeft het allemaal!

Kippendij in Mediterraanse roomsaus

Een lekker kippendij recept als deze is dus helemaal niet ingewikkeld en staat ook nog eens betrekkelijk snel op tafel. Overigens ook heel goed te bewaren mocht er nog wat overblijven. Je kunt het bijvoorbeeld de volgende dag met de lunch lekker opwarmen. Hier probeer ik altijd warm te eten, maar door de fotografie wil dat er nog wel eens bij inschieten.

Kippendij is ook wel het biefstukje van de kip, en ik ben er dol op. Probeer eens één van deze recepten:

Volg jij Heerlijke Happen op Instagram, Facebook of Pinterest? Tag me dan in je foto’s of reacties dan kan ik zien wat je gemaakt hebt! Ik vind het natuurlijk erg leuk om jullie creaties te zien.

Fotograferen met een beagle pup is een uitdaging, zeker als zij nog niet de regel “do not touch the food” kent….

3 gedachten over “Kippendij in Mediterraanse roomsaus”

    1. Dat klopt omdat dat niet in deze saus zit, die maak je er zelf los bij. Maar dat mag ook rijst zijn of gebakken aardappeltjes, maar net wat jij lekker vind. Gr Francine

  1. Pingback: Zeevruchten paella met kippendij - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept