Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Bestrooi de kippendijen met wat peper aan beide zijdes, haal ze daarna met beide zijdes door de bloem zodat ze overal een laagje bloem hebben.
Verhit een koekenpan ( of hapjespan) en doe hier een scheut olijfolie in, leg de kippendijen in de pan en bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin. (gaar dus). Haal ze daarna uit de pan en leg apart op een bord.
Schep de roomboter in de pan en laat smelten voeg de jalapeño, knoflook, kappertjes, oregano, en groene olijven toe en bak ze een paar minuten. Blus af met de bouillon en roer met een houten lepel. Is de saus niet gebonden genoeg voor je? Voeg dan een beetje extra bloem toe.
Leg de kippendijen weer terug in de pan en laat even smoren in de saus, schep deze ook over het vlees heen in de pan.
Serveer bijvoorbeeld met wat orzo, maar een gekookt aardappeltje kan ook!
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kippendij in pittige botersaus
Amount per Serving
Calories
274
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
146
mg
49
%
Sodium
441
mg
19
%
Potassium
338
mg
10
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
0.3
g
0
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
466
IU
9
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
30
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.