Kippendij in pittige botersaus

Kippendij in pittige botersaus

Geschatte leestijd: 3 minuten

Inmiddels staan er al een aardig aantal recepten met kippendij op mijn site. Zelf vind ik dit stukje vlees lekkerder dan de kipfilet. Sommige mensen maken zich “druk” om het vet wat aan het vlees zit, maar dat geeft het nou juist meer smaak! Als je ze goed bakt smelt dat vlees weg in je pan en geeft het dus net even wat meer smaak aan je gerecht. In dit geval paneren we de dijen eerst even voordat we ze bakken. Deze kippendij in pittige botersaus heeft dus een spicy touch doordat we rode jalapeño pepers toevoegen aan de saus. Lees snel verder!

Kippendij in pittige botersaus

Kippendij in pittige botersaus

Hou je van een beetje pit in je eten? Dan is de rode jalapeño peper iets voor jou! Deze peper is de rijpe variant van de groene jalapeño, en heeft een zoetere en scherpere smaak. De rode jalapeño is heerlijk in combinatie met kippendij, want het geeft het vlees een extra kick.

Ik serveerde dit gerecht bij wat pasta. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor orzo, maar gnocchi of zelfs spaghetti, maar ook aardappels zou prima kunnen. Lekker met een salade erbij en dan kun je smullen alsof je in een restaurant aan het eten bent.

Kippendij in pittige botersaus

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Kippendij in pittige botersaus

Kippendij in pittige botersaus

Heerlijke kippendij in een fijn sausje met een beetje pit!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 58 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kippendij, knoflook, olijven, rode peper
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 274kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 500 gram kippendij
  • 1 jalapeño peper - in ringetjes gesneden
  • 3 tenen knoflook - gesnipperd
  • 2 el kappertjes
  • 15 groene olijven
  • 1 el oregano
  • 400 ml kippenbouillon
  • 4 el bloem
  • peper
  • 2 takjes verse basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 50 gram roomboter

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Bestrooi de kippendijen met wat peper aan beide zijdes, haal ze daarna met beide zijdes door de bloem zodat ze overal een laagje bloem hebben.
  • Verhit een koekenpan ( of hapjespan) en doe hier een scheut olijfolie in, leg de kippendijen in de pan en bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin. (gaar dus). Haal ze daarna uit de pan en leg apart op een bord.
  • Schep de roomboter in de pan en laat smelten voeg de jalapeño, knoflook, kappertjes, oregano, en groene olijven toe en bak ze een paar minuten. Blus af met de bouillon en roer met een houten lepel. Is de saus niet gebonden genoeg voor je? Voeg dan een beetje extra bloem toe.
  • Leg de kippendijen weer terug in de pan en laat even smoren in de saus, schep deze ook over het vlees heen in de pan.
  • Serveer bijvoorbeeld met wat orzo, maar een gekookt aardappeltje kan ook!
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zelf maak ik liever een gerecht met kippendij dan met kipfilet. Inmiddels heb ik dan ook een leuk aantal fijne gerechten met dit mooie stukje vlees. Bekijk onderstaande maar eens en ga er lekker mee aan de slag:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kippendij in pittige botersaus

2 gedachten over “Kippendij in pittige botersaus”

  1. Pingback: In yoghurt gemarineerde kip curry - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Grote garnalen in citroen botersaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept