Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd eerst de kippendij in blokjes. Verhit de wok of hapjespan en doe er een klein beetje olie in. Bak de kippendij tot ze goudbruin zijn. Schep een aantal lepels tikka masala erbij. (Niet de hele pot dus).
Laat dit rustig pruttelen. Wil je het iets minder pittig en wat romiger hebben voeg dan een beetje kokosmelk toe.
Snijd de avocado, de mango, de paprika in kleine blokjes. De ui in ringetjes. En hak het rode pepertje fijn. Meng de salsa in een kommetje door elkaar.
Schep de kippendij in een kom en daarop de salsa. Serveer met de knapperige papadums.
Heerlijk Happen!
Ook te serveren met een tortilla waar je alles dan inschept. Salsa over en bewaren in de koelkast? Dan een beetje citroensap erop dan wordt de avocado niet bruin.
Nutrition Facts
Kippendij tikka masala met salsa
Amount per Serving
Calories
523
% Daily Value*
Fat
37
g
57
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
19
g
Cholesterol
125
mg
42
%
Sodium
111
mg
5
%
Potassium
1091
mg
31
%
Carbohydrates
29
g
10
%
Fiber
10
g
42
%
Sugar
18
g
20
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
2631
IU
53
%
Vitamin C
120
mg
145
%
Calcium
48
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.