Kippendij tikka masala met salsa

Kippendij tikka masala met salsa

Simpel, lekker, snel aan tafel met deze curry.
Kippendij tikka masala met salsa

Soms mag het best even makkelijk hoor! Ook hier kom ik wel eens tijd te kort en moet er gewoon snel een maaltijd op tafel staan. Ik dook voor deze kippendij tikka masala met salsa in mijn voorraadkast en groentelade in mijn koelkast. Uit de voorraadkast haalde ik dus een pot tikka masala en verder van die lekkere knapperige papadums. In de koelkast vond ik een mango en avocado wat perfect past bij dit tikka masala gerecht. Nu ben ik niet zo van héél pittig eten en dat is een curry vaak wel! Ik heb dus niet te veel gebruikt uit de pot en met een beetje kokosmelk kun je het ook makkelijk wat zachter van smaak maken.

tikka masala gerecht
De zoete salsa past perfect bij de kip.
Kippendij tikka masala met salsa

Kippendij tikka masala met salsa

Simpel, lekker, snel aan tafel met deze curry.
5 van 7 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, papadums, tikka masala
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

wok
hapjespan

Ingrediënten:

  • 300 gram kippendij
  • 1 avocado
  • ½ rode paprika
  • 1 mango
  • 1 klein rood pepertje
  • 2 bosuitjes

Uit de voorraadkast:

  • 1 pot tikka masala van Patak's
  • 1 pak pappadums van Patak's
  • kokosmelk
  • wok olie

En zo maak je het:

  • Snijd eerst de kippendij in blokjes. Verhit de wok of hapjespan en doe er een klein beetje olie in. Bak de kippendij tot ze goudbruin zijn. Schep een aantal lepels tikka masala erbij. (Niet de hele pot dus).
  • Laat dit rustig pruttelen. Wil je het iets minder pittig en wat romiger hebben voeg dan een beetje kokosmelk toe.
  • Snijd de avocado, de mango, de paprika in kleine blokjes. De ui in ringetjes. En hak het rode pepertje fijn. Meng de salsa in een kommetje door elkaar.
  • Schep de kippendij in een kom en daarop de salsa. Serveer met de knapperige papadums.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Ook te serveren met een tortilla waar je alles dan inschept. 
Salsa over en bewaren in de koelkast? Dan een beetje citroensap erop dan wordt de avocado niet bruin. 
Wat vind je van dit recept?
tikka masala curry
De papadums passen hier perfect bij! Lekker crispy.

Kippendij tikka masala met salsa

De tikka masala in een Brits-Indiaans gerecht. Het is dé populairste curry in het Verenigd Koninkrijk. Natuurlijk valt er over herkomst weer volop te speculeren. Want wie was nou de eerste die het maakte? Is het een afgeleide van de boter kip die in Delhi werd geserveerd? Of toch doordat een Brit in Glasgow zijn kip te droog vond en de chef er tomatensaus erbij serveerde. Hoe het ook zei, de saus is van het bekende merk Patak’s. Een zeer bekend Brits merk die Indiaans voedsel op de markt bracht. Helemaal geen schande is om zo nu en dan een potje van open te trekken. We mogen met deze kippendij tikka masala met salsa snel aan tafel.

Andere lekkere recepten met kippendij? Ik heb er nog wat voor je:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Kippendij tikka masala met salsa
Lekker een kommetje vol!

Andere lekkere recepten zoals kippendij tikka masala met salsa.

2 gedachten over “Kippendij tikka masala met salsa”

  1. Pingback: Eiwrap met pittige kip en salsa, heerlijk Mexicaans - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept