Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kruid de kippendijen met de kruiden en specerijen. ( Zorg dat wanneer je ze gaat bakken ze op kamertemperatuur zijn, je kunt ze de avond van te voren al kruiden).
Snipper de uien en snijd de paprika's, en hak de knoflooktenen fijn.
Verhit je stoofpan en bak hier de kippendijen in. Zorg dat ze aan beide zijdes mooi goudbruin zijn. Schep ze dan uit de pan op een bord.
Voeg de uien en knoflook toe en bak deze een paar minuutjes. Voeg de paprika en olijven toe en maak een aantal holletjes. Plaats daar de kippendijen tussen en voeg een scheutje witte wijn toe. Deksel op de pan en op laag vuur rustig laten stoven tot de kip helemaal gaar is.
Serveer met rijst, of orzo.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kippendijenstoof met paprika en olijven
Amount per Serving
Calories
527
% Daily Value*
Fat
37
g
57
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
8
g
Monounsaturated Fat
15
g
Cholesterol
208
mg
69
%
Sodium
178
mg
8
%
Potassium
725
mg
21
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
3088
IU
62
%
Vitamin C
119
mg
144
%
Calcium
43
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.