Kippendijenstoof met paprika en olijven

Kippendijenstoof met paprika en olijven

Dat wij wel een kippetje lusten mag geen verrassing meer zijn. Ook staat er hier regelmatig een lekker stoofpotje op het vuur te pruttelen. Nu staat kip niet persé gelijk bekend als een stuk stoofvlees, maar kippendijen kun je daar zeker wel voor gebruiken. Ze zijn vetter dan kipfilet, maar hebben daardoor ook meer smaak. Dit stoofpot recept staat hier regelmatig op tafel, telkens met net even andere kruiden of groenten. Zo kun je dit kippendij recept heel gord gebruiken om je koelkast leeg te koken. Restjes groenten kun je hierin makkelijk verwerken. Hier liggen eigenlijk altijd wel en paar paprika’s in de koelkast dus deze keer maakte ik kippendijenstoof met paprika en olijven.

kippendij recept
Heerlijk met wat orzo of rijst erbij.

Kippendijenstoof met paprika en olijven

Een stoofpot recept als deze kippendijenstoof met paprika en olijven neemt een stuk minder tijd in beslag dan bijvoorbeeld rundvlees. Waar dat soort schotels vaak uren en uren opstaan is dit kippendij recept binnen het uur klaar. Oh en als je wat overhoudt dan kun je het gerust invriezen voor een andere keer.

stoofpot recept
Mijn lage campagnard stoofpan is ideaal voor dit soort schotels.
Kippendijenstoof met paprika en olijven

Kippendijenstoof met paprika en olijven

Een stoofschotel als deze staat een klein uurtje op, maar wel met boterzachte kip als resultaat.
5 van 8 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kippendij, olijven, paprika, uien
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 527kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 kg kippendijen
  • 2 rode paprika's - in stukjes gesneden
  • 1 oranje paprika - in stukjes gesneden
  • 2 zakjes olijven zonder pit - uitgelekt
  • 2 witte uien - gesnipperd
  • 4 knoflooktenen - fijngehakt
  • 4 el witte wijn

Uit de kruidenkast:

En zo maak je het:

  • Kruid de kippendijen met de kruiden en specerijen. ( Zorg dat wanneer je ze gaat bakken ze op kamertemperatuur zijn, je kunt ze de avond van te voren al kruiden).
  • Snipper de uien en snijd de paprika's, en hak de knoflooktenen fijn.
  • Verhit je stoofpan en bak hier de kippendijen in. Zorg dat ze aan beide zijdes mooi goudbruin zijn. Schep ze dan uit de pan op een bord.
  • Voeg de uien en knoflook toe en bak deze een paar minuutjes. Voeg de paprika en olijven toe en maak een aantal holletjes. Plaats daar de kippendijen tussen en voeg een scheutje witte wijn toe. Deksel op de pan en op laag vuur rustig laten stoven tot de kip helemaal gaar is.
  • Serveer met rijst, of orzo.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Fan van kippendijen? Ik eet ze liever dan kipfilet, en heb hier nog een paar fijne recepten voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Kippendijenstoof met paprika en olijven
Ook lekker met zwarte olijven, of een combinatie met groene olijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept