Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de kippenbouten. Met een scherp mes snij je de drumstick eraf. Hierdoor deel je de bout in twee. Bestrooi met zout en peper en bak ze rondom goudbruin in een koekenpan.
Terwijl de kip bakt maken we de knoflook en de sjalotten schoon.Snipper zowel de ui als de knoflook. De pompoen schillen we met een dunschiller en hakken we in blokjes.
Als de kip goudbruin is haal je ze uit de pan en leg je ze even apart. In het bakvet wat in de pan blijft bakken we de knoflook en de ui glazig. Dan voeg je de pruimen,pompoen en abrikozen toe en de bloem en bak deze even kort mee.
Giet vervolgens de port, balsamico azijn en kippenbouillon erbij en roer het geheel. Voeg de rest van de kruiden en specerijen toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Voeg de kip toe en zet de stoofpan op een sudderplaatje en laat het een uur stoven.
Haal de laurier en het kaneelstokje uit de pan.
Heerlijk Happen!
-Het vocht wat in de pan overblijft kun je zeven en het inkoken tot een lekkere jus. Deze kun je eventueel in delen invriezen in je vriezer.
Nutrition Facts
Kippenstoof met gedroogde pruimen
Amount per Serving
Calories
546
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
111
mg
37
%
Sodium
611
mg
27
%
Potassium
2253
mg
64
%
Carbohydrates
59
g
20
%
Fiber
11
g
46
%
Sugar
38
g
42
%
Protein
28
g
56
%
Vitamin A
3109
IU
62
%
Vitamin C
107
mg
130
%
Calcium
150
mg
15
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.