Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 120 graden.
Snijd de bouten door op het gewricht en strooi er peper en zout over.
Verhit je braadpan en bak de blokjes spek uit. Voeg de bouten toe en bak ze mooi goudbruin. Schep het vlees uit de pan en leg even apart. Bak in het overgebeleven vet de prei, wortel, sjalot, en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Blus af met de cognac.
Bind de tijm, rozemarijn, laurier en peterselie aan elkaar met een stukje keukentouw. ( Een bouquet garni). Voeg deze toe aan de pan en schep het vlees erbij.
Schenk de wijn en de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet dan de braadpan in de oven en laat twee uur rustig stoven.
Haal de pan uit de oven en verwijder het bouquet garni. Schep voorzichtig de stukken kip uit de pan en voeg de bloem toe. Roer tot een saus zich begint te binden en doe dan de kip weer in de pan.
Serveer met Franse krieltjes of lekker grof brood.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Klassiek Frans coq au vin recept
Amount per Serving
Calories
666
% Daily Value*
Fat
34
g
52
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
10
g
Monounsaturated Fat
12
g
Cholesterol
138
mg
46
%
Sodium
1292
mg
56
%
Potassium
575
mg
16
%
Carbohydrates
21
g
7
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
2726
IU
55
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
88
mg
9
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.