Klassieke Gazpacho: Verfrissende Spaanse Koude Soep in 10 Minuten
Een authentieke Spaanse gazpacho gemaakt van verse tomaten, komkommer en paprika. Deze koude soep is perfect voor warme dagen, vol vitaminen en binnen 10 minuten klaar. Ideaal als gezonde lunch, tapas of elegante amuse.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in je blender. Je kunt het beste alles even grof snijden zodat de blender het makkelijk aan kan. Draait tot je een mooie gladde soep hebt.
Wil je hem echt silky smooth hebben? Haal hem dan door een grove zeef heen.
Zet de soep weg in de koelkast en laat hem goed koud worden.
Serveer met wat extra stukjes komkommer en eventueel wat peterselie erbij.
Heerlijk Happen!
Wil je wat pit? Voeg dan een rood pepertje toe, en rooster eerst je paprika op de bbq! Haal wel het zwart geblakerde velletje van je paprika af. Seizoen tip: Gazpacho is het lekkerst in de zomer wanneer tomaten op hun best zijn. Consistentie: Voor een gladde gazpacho, zeef de soep na het blenden. Koeling: Laat de soep minimaal 2 uur koelen voor optimale smaak. Variaties: Probeer gele of groene gazpacho met gele/groene tomaten en paprika's. Serveren: Garneer met fijngesneden komkommer, croutons of een scheutje olijfolie. Bewaren: Houdt zich 2-3 dagen in de koelkast, roer voor serveren goed door. Tip: Maak grotere hoeveelheden en bewaar in ijsblokvormpjes voor snelle portionering.
Nutrition Facts
Klassieke Gazpacho: Verfrissende Spaanse Koude Soep in 10 Minuten
Amount per Serving
Calories
185
% Daily Value*
Fat
12
g
18
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
8
g
Sodium
49
mg
2
%
Potassium
553
mg
16
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
1267
IU
25
%
Vitamin C
41
mg
50
%
Calcium
54
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.