Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was alle groenten en snijd ze in blokjes/ plakjes/ kleine roosjes.
Neem een kom erbij en doe hier alle groenten in. Vul aan met water zodat alles onder water staat. Schep het zout erbij. Roer door en zet deze kom een nacht in de koelkast. De volgende dag spoel je het zoute water weg en spoel je de groenten goed af onder koud water. Laat uitlekken in het vergiet.
In je glazen ( of weckpot) strooi je alle specerijen en daarop vul je de pot aan met de groenten. Duw zonodig even aan, vul aan met de olie en azijn en schroef het deksel erop. Even goed schudden en dan in de koelkast zetten.
Laat minimaal 2 dagen marineren voordat je het gaat eten. Op deze manier is je Giardiniera 2 tot 3 weken te bewaren in de koelkast.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Klassieke Italiaanse Giardiniera
Amount per Serving
Calories
587
% Daily Value*
Fat
58
g
89
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
42
g
Sodium
7869
mg
342
%
Potassium
688
mg
20
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
16366
IU
327
%
Vitamin C
80
mg
97
%
Calcium
76
mg
8
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.