Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd het uitje, de wortel en bleekselderij fijn.
Bind de kalfsmuis vast met braadtouw. Dit zorgt er voor dat het vlees niet uit elkaar valt tijdens het koken.
Pak een diepe pan (stoofpan kan ook) en verhit hier een scheutje olijfolie in. Voeg het uitje, de wortel, de bleekselderij, teentje knoflook en het laurierblad toe en bak dit voor een paar minuten.
Leg de kalfsmuis in de pan en bak deze kort aan beide kanten. Breng op smaak met een beetje peper. Voeg de bouillon en de witte wijn toe. Doe het deksel op de pan en laat dit voor ongeveer 20 minuten rustig koken. Voor dit gerecht is het lekkerst als het vlees medium/well gegaard is.
Haal het vlees uit de pan en verwijder het braadtouw. Snijd in dunne plakken en laat afkoelen.
Haal het restant-vocht rest uit de pan door een zeef en bewaar dit vocht.
Kook de eieren voor 8/10 minuten in een pannetje met heet water. Haal het eigeel eruit en bewaar de rest van het ei om ze te vullen bijvoorbeeld.
Pak een kom en doe daar de eieren in en pureer met een staafmixer en giet er de olijfolie ondertussen bij. Voeg vervolgens de mayonaise samen met de kappertjes, snufje peper, ansjovis en tonijn toe.
Pureer het geheel met de staafmixer en voeg beetje bij beetje wat scheutjes van het overgebleven kookvocht toe. Het moet een dunne en gladde tonijn mayonaise worden.
Pak een groot bord of een serveerschaal en leg daar het vlees op. Bedek al het vlees goed met de tonijn mayonaise. Dek af en zet in de koelkast voor een nachtje om goed in te laten trekken.
Haal op de dag zelf een uurtje voor serveren de schaal uit de koelkast en decoreer met wat kappertjes en wat vers gemalen zwarte peper.
Heerlijk Happen!
Tip: De uitgeholde eieren kun je vullen met tonijnmayonaise. Heerlijk als tussendoortje of als garnering op de vitello tonnatoHet lekkerste is om de vitello tonnato een dag in de koelkast te bewaren voordat je deze op eet. Zo trekken alle smaken in het vlees. Garneer met wat kappertjes.