Klassieke Pompoen Velouté Amuse met Eendevet & Slagroom-Mousse
Dit elegante pompoen velouté-recept combineert zoete geroosterde pompoen met aromatisch eendevet, gebonden tot fluweelzacht velouté. Gekroond met stijf geklopt slagroom en eetbare bloem. Een Franse haute cuisine amuse die in 40 minuten zelf te maken is – ideaal voor dinner parties of bijzondere gelegenheden!
1pompoen - van 800 gram bijv. Hokkaido of Butternut
1grote ui
1teenknoflook
250ml35% slagroom
30grameendenvet - te koop bij speciaalzaak
3eetlepelsbloemenhoning
snufjezout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil eerst de pompoen en haal de pitten en de draden eruit, snij hem vervolgens in blokken. Neem de ui erbij schil hem en hak hem in vieren. Ook pel je de knoflook teen en snij door het midden.
Neem een pan erbij en smelt hierin het eendenvet en doe hierin de de ui, knoflook en fruit ze aan.
Daarna doe je de blokken pompoen erbij met een halve liter water, een snufje zout en dan 30 minuten laten koken op zacht vuur.
Wanneer de pompoen goed zacht is voeg je de honing toe en 50 ml van de slagroom en roer je dit goed door elkaar. Neem dan je staafmixer erbij en mix het tot een gladde massa.
Klop de rest van de slagroom stijf.pompoen velouté amuse
Neem ten slotte je amuse glaasjes erbij en vul ze voorzichtig met de pompoen velouté en spuit op schep er een toef slagroom op.
Velouté-geheim: Velouté wordt gebonden met slagroom – niet met bloem & boter (roux) zoals klassieke French sauces! Voeg slagroom langzaam toe tot silky-smooth textuur ontstaat.
Nutrition Facts
Klassieke Pompoen Velouté Amuse met Eendevet & Slagroom-Mousse
Amount per Serving
Calories
83
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
4
mg
1
%
Sodium
2
mg
0
%
Potassium
599
mg
17
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
14472
IU
289
%
Vitamin C
16
mg
19
%
Calcium
39
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.