Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de asperges. Schil ze met een dunschiller en bewaar deze in een kom. Snij ongeveer één tot twee centimeter van het kontje af en bewaar deze ook in de kom. Snij de asperges in stukjes van ongeveer twee centimeter. Giet de anderhalve liter water in een pan en doe hier de stukjes asperges bij. Breng het geheel aan de kook en laat een minuut of 5 rustig koken. Daarna schep je ze in een andere kom en laat ze ze daar liggen tot gebruik.
In de pan waar het water dus nog in zit voeg je nu de schillen en de kontjes toe. Deze laat je op een laag vuurtje lekker een minuut of 20 trekken. Daarna giet je deze aspergebouillon door een zeef. De schillen gooi je dan weg.
Een roux maken
Om de soep mooi te binden maken we een huisgemaakte roux. Neem de boter erbij en smelt deze in de soeppan. Voeg daarna de bloem toe en roer tot een gladde mix. laat de bloem op heel laag vuur 3 tot 4 minuten koken en zorg dat hij niet bruin wordt. Voeg de aspergebouillon toe en de blokjes en breng het geheel aan de kook. Je hebt nu al een heerlijk ruikende soep.
Ten slotte voeg je de stukjes gekookte asperges en ook de kookroom er weer aan toe en laat je de soep een minuut of 10 rustig koken, roer af en toe even door.
Nutrition Facts
Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat
Serving Size
100 100 g
Amount per Serving
Calories
358
% Daily Value*
Fat
29
g
45
%
Saturated Fat
17
g
106
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
76
mg
25
%
Sodium
635
mg
28
%
Potassium
491
mg
14
%
Carbohydrates
21
g
7
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
2348
IU
47
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
93
mg
9
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.