Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

Er zijn van die klassiekers die niet kunnen ontbreken op je blog. Dit recept, klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat is er daar één van. Eigenlijk super simpel om te maken maar wat lekker is deze soep. Wij zijn hier thuis dol op asperges. Groen of wit dat maakt mij eigenlijk helemaal niet zoveel uit. Als het seizoen weer begonnen is gebruik ik wel graag de witte om deze soep te maken. In iets meer dan een half uurtjes staat deze soep op tafel en kun jij ook genieten! aspergesoep maken van schillen recept.

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat
Zo lekker deze soep!

Dit heb je nodig voor de Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

 • 750 gram witte asperges
 • 2 bouillon blokjes
 • 125 ml kookroom
 • 1 1/2 liter water
 • 75 gram bloem
 • 75 gram roomboter
 • nootmuskaatmolen
 • vers gemalen zwarte peper

En zo maak je de Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat:

We beginnen met de asperges. Schil ze met een dunschiller en bewaar deze in een kom. Snij ongeveer één tot twee centimeter van het kontje af en bewaar deze ook in de kom. Snij de asperges in stukjes van ongeveer twee centimeter.

Giet de anderhalve liter water in een pan en doe hier de stukjes asperges bij. Breng het geheel aan de kook en laat een minuut of 5 rustig koken. Daarna schep je ze in een andere kom en laat ze ze daar liggen tot gebruik.

In de pan waar het water dus nog in zit voeg je nu de schillen en de kontjes toe. Deze laat je op een laag vuurtje lekker een minuut of 20 trekken. Daarna giet je deze aspergebouillon door een zeef. De schillen gooi je dan weg.

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat
Koop dus geen geschilde asperges! er zit veel smaak in de schil.

Een roux maken

Om de soep mooi te binden maken we een huisgemaakte roux. Neem de boter erbij en smelt deze in de soeppan. Voeg daarna de bloem toe en roer tot een gladde mix.

laat de bloem op heel laag vuur 3 tot 4 minuten koken en zorg dat hij niet bruin wordt. Voeg de aspergebouillon toe en de blokjes en breng het geheel aan de kook. Je hebt nu al een heerlijk ruikende soep.

Ten slotte voeg je de stukjes gekookte asperges en ook de kookroom er weer aan toe en laat je de soep een minuut of 10 rustig koken, roer af en toe even door.

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

Neem de kommen of de bekers erbij en schep hier de soep in, breng op smaak met vers gemalen peper en nootmuskaat.

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat
Stoere plank en kommetjes van Bowls and Dishes.

Als variatie kun je er nog een scheutje olijfolie overheen schenken en een paar takjes dille bij serveren. Wil je een beetje meer spicey soep? Voeg dan wat vlokjes chilipeper toe.

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

Er zijn van die klassiekers die niet kunnen ontbreken op je blog. Deze klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat is er daar één van.
5 van 11 reacties
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch, Soep, voorgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: asperges
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

nootmuskaatmolen
dunschiller

Ingrediënten: 

 • 750 gram witte asperges
 • 2 bouillon blokjes
 • 125 ml kookroom
 • 1 1/2 liter water
 • 75 gram bloem
 • 75 gram roomboter
 • zwarte peper - vers gemalen
 • nootmuskaat

En zo maak je het:

 • We beginnen met de asperges. Schil ze met een dunschiller en bewaar deze in een kom. Snij ongeveer één tot twee centimeter van het kontje af en bewaar deze ook in de kom. Snij de asperges in stukjes van ongeveer twee centimeter. Giet de anderhalve liter water in een pan en doe hier de stukjes asperges bij. Breng het geheel aan de kook en laat een minuut of 5 rustig koken. Daarna schep je ze in een andere kom en laat ze ze daar liggen tot gebruik.
 • In de pan waar het water dus nog in zit voeg je nu de schillen en de kontjes toe. Deze laat je op een laag vuurtje lekker een minuut of 20 trekken. Daarna giet je deze aspergebouillon door een zeef. De schillen gooi je dan weg.

Een roux maken

 • Om de soep mooi te binden maken we een huisgemaakte roux. Neem de boter erbij en smelt deze in de soeppan. Voeg daarna de bloem toe en roer tot een gladde mix. laat de bloem op heel laag vuur 3 tot 4 minuten koken en zorg dat hij niet bruin wordt. Voeg de aspergebouillon toe en de blokjes en breng het geheel aan de kook. Je hebt nu al een heerlijk ruikende soep.
 • Ten slotte voeg je de stukjes gekookte asperges en ook de kookroom er weer aan toe en laat je de soep een minuut of 10 rustig koken, roer af en toe even door.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

aspergesoep maken van schillen recept

4 gedachten over “Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept