Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

Geschatte leestijd: 4 minuten

Er zijn van die klassiekers die niet kunnen ontbreken op je blog. Dit recept, klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat is er daar één van. Eigenlijk super simpel om te maken maar wat lekker is deze soep. Wij zijn hier thuis dol op asperges. Groen of wit dat maakt mij eigenlijk helemaal niet zoveel uit. Als het seizoen weer begonnen is gebruik ik wel graag de witte om deze soep te maken. In iets meer dan een half uurtjes staat deze soep op tafel en kun jij ook genieten! We gaan een aspergesoep recept maken van schillen.

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat
Zo lekker deze soep!

Dit heb je nodig voor de Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

750 gram witte asperges

2 bouillon blokjes

125 ml kookroom

1 1/2 liter water

75 gram bloem

75 gram roomboter

nootmuskaatmolen

vers gemalen zwarte peper

En zo maak je de Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat:

We beginnen met de asperges. Schil ze met een dunschiller en bewaar deze in een kom. Snij ongeveer één tot twee centimeter van het kontje af en bewaar deze ook in de kom. Snij de asperges in stukjes van ongeveer twee centimeter.

Giet de anderhalve liter water in een pan en doe hier de stukjes asperges bij. Breng het geheel aan de kook en laat een minuut of 5 rustig koken. Daarna schep je ze in een andere kom en laat ze ze daar liggen tot gebruik.

In de pan waar het water dus nog in zit voeg je nu de schillen en de kontjes toe. Deze laat je op een laag vuurtje lekker een minuut of 20 trekken. Daarna giet je deze aspergebouillon door een zeef. De schillen gooi je dan weg.

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat
Koop dus geen geschilde asperges! er zit veel smaak in de schil.

Een roux maken

Om de soep mooi te binden maken we een huisgemaakte roux. Neem de boter erbij en smelt deze in de soeppan. Voeg daarna de bloem toe en roer tot een gladde mix.

laat de bloem op heel laag vuur 3 tot 4 minuten koken en zorg dat hij niet bruin wordt. Voeg de aspergebouillon toe en de blokjes en breng het geheel aan de kook. Je hebt nu al een heerlijk ruikende soep.

Ten slotte voeg je de stukjes gekookte asperges en ook de kookroom er weer aan toe en laat je de soep een minuut of 10 rustig koken, roer af en toe even door.

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

Neem de kommen of de bekers erbij en schep hier de soep in, breng op smaak met vers gemalen peper en nootmuskaat.

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat
Stoere plank en kommetjes van Bowls and Dishes.

Deze soep is heerlijk van smaak en makkelijk te bereiden. Je kunt er ook mee variëren door er nog een scheutje olijfolie overheen te schenken voor een extra romig effect. Een paar takjes dille geven de soep een frisse en aromatische touch. Houd je van pittig eten? Dan kun je de soep wat meer spicey maken door er wat vlokjes chilipeper aan toe te voegen. Zo kun je de soep helemaal naar jouw smaak aanpassen. aspergesoep maken van schillen

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

Er zijn van die klassiekers die niet kunnen ontbreken op je blog. Deze klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat is er daar één van.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 95 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch, Soep, voorgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: asperges
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 358kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

nootmuskaatmolen
dunschiller

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de asperges. Schil ze met een dunschiller en bewaar deze in een kom. Snij ongeveer één tot twee centimeter van het kontje af en bewaar deze ook in de kom. Snij de asperges in stukjes van ongeveer twee centimeter. Giet de anderhalve liter water in een pan en doe hier de stukjes asperges bij. Breng het geheel aan de kook en laat een minuut of 5 rustig koken. Daarna schep je ze in een andere kom en laat ze ze daar liggen tot gebruik.
  • In de pan waar het water dus nog in zit voeg je nu de schillen en de kontjes toe. Deze laat je op een laag vuurtje lekker een minuut of 20 trekken. Daarna giet je deze aspergebouillon door een zeef. De schillen gooi je dan weg.

Een roux maken

  • Om de soep mooi te binden maken we een huisgemaakte roux. Neem de boter erbij en smelt deze in de soeppan. Voeg daarna de bloem toe en roer tot een gladde mix. laat de bloem op heel laag vuur 3 tot 4 minuten koken en zorg dat hij niet bruin wordt. Voeg de aspergebouillon toe en de blokjes en breng het geheel aan de kook. Je hebt nu al een heerlijk ruikende soep.
  • Ten slotte voeg je de stukjes gekookte asperges en ook de kookroom er weer aan toe en laat je de soep een minuut of 10 rustig koken, roer af en toe even door.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

aspergesoep maken van schillen recept

Start » Recepten » Soep » Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat

5 gedachten over “Klassieke romige aspergesoep met nootmuskaat”

  1. Pingback: Groentesoep met broccoli courgette basilicum - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept