Kleurrijke Broccoli Artisjok Asperge Salade met Persillade Dressing
Een frisse en voedzame salade met geblancheerde broccoli, artisjokharten en groene asperges, geserveerd op veldsla met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en zwarte olijven. De zelfgemaakte persillade vinaigrette bindt alle smaken samen. Vegetarisch, vegan mogelijk, en uitbreidbaar met vlees naar wens.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Haal het "houtige" einde van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm, snijd de broccoli in roosjes. Blancheer ze samen in een pan met kokend water voor een minuutje of 3/ 4 en laat dan uitlekken.
We maken intussen de vinaigrette, doe alle ingrediënten in een maatbeker en met een garde klop je flink tot alles goed gemixt is. Doe het daarna in een glazen potje of flesje. Laat staan tot gebruik.
Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in kwarten.
Rooster de pijnboom pitjes kort in een koekenpan.
Snipper de rode ui.
Pak een schaal erbij en doe hier de veldsla in, druppel een klein beetje dressing erop.
Maak de schaal verder af met de rest van de ingrediënten.
Heerlijk Happen!
Vegan: Vervang Parmezaanse kaas door gefermenteerde notenpasta of vegan kaas
Paleo: Laat kaas weg, voeg avocado toe voor extra gezonde vetten
Keto: Verhoog de olijfolie portie, voeg meer kaas toe
Glutenvrij: Het recept is al natuurlijk glutenvrij
Nutrition Facts
Kleurrijke Broccoli Artisjok Asperge Salade met Persillade Dressing
Amount per Serving
Calories
194
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
17
mg
6
%
Sodium
726
mg
32
%
Potassium
645
mg
18
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin A
7742
IU
155
%
Vitamin C
43
mg
52
%
Calcium
371
mg
37
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.