Broccoli artisjok asperge salade

Broccoli artisjok asperge salade

Deze salade is heerlijk als gezonde lunch, of wellicht als bijgerecht bij je diner met een lekker stukje vlees. Ook kun je hem zowel koud als warm eten. Natuurlijk maken we zelf een fijne dressing erbij. Deze frisse vinaigrette kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast. Fijn voor andere dagen waarin je een andere salade kunt maken. Deze broccoli artisjok asperge salade is vegetarisch, maar ook vegan te maken als je dat zou willen. Ben jij juist een vleeseter dan kun je ook spekjes of stukjes kip toevoegen. Het maakt dus niet echt uit wélke kant je ermee op wilt, het is een mooi basis recept waar jij lekker zelf mee kunt gaan sleutelen.

Broccoli artisjok asperge salade
Serveer op je mooiste serviesgoed, het oog wil ook wat toch?!

Broccoli artisjok asperge salade

Inmiddels staan er al heel wat salade recepten op mijn blog. Ik vind ze dan ook erg lekker en ze geven zat ruimte voor variatie. Deze broccoli artisjok asperge salade maakte ik met groente die ik in mijn koelkast had liggen. Sowieso een goed idee om je groentelade lekker gevuld te houden, dan grijp je misschien sneller naar iets gezonds dan dat je gaat snoepen!

Broccoli artisjok asperge salade
Serveer met wat verse basilicum erbij.
Broccoli artisjok asperge salade

Broccoli artisjok asperge salade

Hele fijne salade met natuurlijk een homemade dressing erbij.
5 van 6 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: artisjok, asperges, broccoli, rode ui
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 194kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram veldsla
  • 1 pot artisjok harten - uitgelekt
  • ½ rode ui - in reepjes gesneden
  • 1 stronk broccoli
  • 6 groene asperges
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 el pijnboompitjes
  • 10 zwarte olijven

Voor de vinaigrette heb je nodig:

En zo maak je het:

  • Haal het "houtige" einde van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm, snijd de broccoli in roosjes. Blancheer ze samen in een pan met kokend water voor een minuutje of 3/ 4 en laat dan uitlekken.
  • We maken intussen de vinaigrette, doe alle ingrediënten in een maatbeker en met een garde klop je flink tot alles goed gemixt is. Doe het daarna in een glazen potje of flesje. Laat staan tot gebruik.
  • Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in kwarten.
  • Rooster de pijnboom pitjes kort in een koekenpan.
  • Snipper de rode ui.
  • Pak een schaal erbij en doe hier de veldsla in, druppel een klein beetje dressing erop.
  • Maak de schaal verder af met de rest van de ingrediënten.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Salade lover? Check! Hier ook, ik heb dus zeker nog een aantal fijne recepten voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Broccoli artisjok asperge salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept