De spaghetti vongole stond al een hele tijd op mijn lijst. En ik heb er speciaal mee gewacht tot ik in Frankrijk was. Waarom? Omdat ik hier zelf in de supermarkt de verse schelpjes kan uitkiezen en het echt een heerlijk zomer-recept vindt.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de voorbereidingen van het snijden en klaarzetten van de producten. Het maken van dit recept vergt enige timing maar is niet heel ingewikkeld.
Neem de venusschelpjes erbij en doe ze in een vergiet en was ze onder de koude kraan zodat eventueel zand en andere viezigheid uit de schelpjes gewassen wordt. De schelpjes die niet sluiten als je er op tikt gooi je weg. De rest laat je staan tot gebruik.
Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes, de tomaten in kleine stukjes en de peterselie en rode peper hak je fijn.
Zet een grote pan water met zout op en kook hier in 8 tot 9 minuten de spaghetti gaar. Terwijl de spaghetti kookt bereiden we de schelpjes.
Neem dan een grote koekenpan erbij en doe hierin een flinke scheut olijfolie. Deze verhit je goed en voeg daarna de knoflook en fijn gehakte rode peper toe.
Zorg ervoor de dat knoflook niet verbrandt, voeg de stukjes gedroogde tomaat en de tomaten tapenade toe. Roer het geheel tot een mooie saus en dan is het het moment voor de schelpjes. Deze bak je even kort mee en dan schenk je de wijn erbij. Doe even kort het deksel op de pan.
Haal na een minuut het deksel van de pan en schud het geheel, je ziet de schelpjes allemaal langzaam openklappen. Degene die uiteindelijk niet zijn opengeklapt gooi je weg.
Giet ten slotte de spaghetti af en kieper deze in de koekenpan erbij, en voeg de fijngehakte peterselie toe. Daarna even lekker alles omhusselen.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Knoflook spaghetti met schelpjes
Amount per Serving
Calories
439
% Daily Value*
Fat
0.1
g
0
%
Saturated Fat
0.01
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.04
g
Monounsaturated Fat
0.003
g
Sodium
3
mg
0
%
Potassium
76
mg
2
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
0.3
g
1
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
0.5
g
1
%
Vitamin A
107
IU
2
%
Vitamin C
17
mg
21
%
Calcium
12
mg
1
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.