Knoflook spaghetti met schelpjes

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het to-cook lijstje. Zoals menig foodblogger heb ik een lange to-cook lijst…. Dagelijks zie je van alles voorbij komen en denk je : “jaaa die is zo lekker, die móet ik maken”. De spaghetti vongole stond al een hele tijd op mijn lijst. En ik heb er speciaal mee gewacht tot ik in Frankrijk was. Waarom? Omdat ik hier zelf in de supermarkt de verse schelpjes kan uitkiezen en het echt een heerlijk zomer-recept vind. En zo kwam het dus dat ik hier in Frankrijk een heerlijke spaghetti op tafel heb gezet. Ééntje die ik zeker nog eens vaker ga maken want hij is mij méér dan goed bevallen! Snel aan de slag met deze overheerlijke knoflook spaghetti met schelpjes. spaghetti recept

Knoflook spaghetti met schelpjes

En zo maak je de Knoflook spaghetti met schelpjes:

-We beginnen eerst met de voorbereidingen van het snijden en klaarzetten van de producten. Het maken van dit recept vergt enige timing maar is niet heel ingewikkeld.

-Neem de venusschelpjes erbij en doe ze in een vergiet en was ze onder de koude kraan zodat eventueel zand en andere viezigheid uit de schelpjes gewassen wordt. De schelpjes die niet sluiten als je er op tikt gooi je weg. De rest laat je staan tot gebruik.

-Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes, de tomaten in kleine stukjes en de peterselie en rode peper hak je fijn.

-Zet een grote pan water met zout op en kook hier in 8 tot 9 minuten de spaghetti gaar. Terwijl de spaghetti kookt bereiden we de schelpjes.

-Neem dan een grote koekenpan erbij en doe hierin een flinke scheut olijfolie. Deze verhit je goed en voeg daarna de knoflook en fijn gehakte rode peper toe. Je keuken geurt nu al gelijk want dát ruikt heel lekker die knoflook!

Knoflook spaghetti met schelpjes

-Zorg ervoor de dat knoflook niet verbrandt, voeg de stukjes gedroogde tomaat en de tomaten tapenade toe. Roer het geheel tot een mooie saus en dan is het het moment voor de schelpjes. Deze bak je even kort mee en dan schenk je de wijn erbij. Doe even kort het deksel op de pan. 

-Haal na een minuut het deksel van de pan en schud het geheel, je ziet de schelpjes allemaal langzaam openklappen. Degene die uiteindelijk niet zijn opengeklapt gooi je weg.

-Giet ten slotte de spaghetti af en kieper deze in de koekenpan erbij, en voeg de fijngehakte peterselie toe. Daarna even lekker alles omhusselen.

Knoflook spaghetti met schelpjes

Pak de borden erbij en schep de spaghetti vongole lekker op, garneer met nog wat verse peterselie in dit spaghetti recept vongole

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Knoflook spaghetti met schelpjes

Knoflook spaghetti met schelpjes

De spaghetti vongole stond al een hele tijd op mijn lijst. En ik heb er speciaal mee gewacht tot ik in Frankrijk was. Waarom? Omdat ik hier zelf in de supermarkt de verse schelpjes kan uitkiezen en het echt een heerlijk zomer-recept vindt.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 49 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: spaghetti, vongole
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 439kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 400 gram venusschelpen
 • ½ pak spaghetti
 • 1 rode peper
 • 5 knoflook tenen
 • 6 gedroogde tomaten op olie
 • ½ bosje half bosje peterselie
 • zout
 • 2 eetlepels tomaten tapenade
 • 1 glas witte wijn
 • olijfolie
 • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We beginnen eerst met de voorbereidingen van het snijden en klaarzetten van de producten. Het maken van dit recept vergt enige timing maar is niet heel ingewikkeld.
 • Neem de venusschelpjes erbij en doe ze in een vergiet en was ze onder de koude kraan zodat eventueel zand en andere viezigheid uit de schelpjes gewassen wordt. De schelpjes die niet sluiten als je er op tikt gooi je weg. De rest laat je staan tot gebruik.
 • Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes, de tomaten in kleine stukjes en de peterselie en rode peper hak je fijn.
 • Zet een grote pan water met zout op en kook hier in 8 tot 9 minuten de spaghetti gaar. Terwijl de spaghetti kookt bereiden we de schelpjes.
 • Neem dan een grote koekenpan erbij en doe hierin een flinke scheut olijfolie. Deze verhit je goed en voeg daarna de knoflook en fijn gehakte rode peper toe.
 • Zorg ervoor de dat knoflook niet verbrandt, voeg de stukjes gedroogde tomaat en de tomaten tapenade toe. Roer het geheel tot een mooie saus en dan is het het moment voor de schelpjes. Deze bak je even kort mee en dan schenk je de wijn erbij. Doe even kort het deksel op de pan.
 • Haal na een minuut het deksel van de pan en schud het geheel, je ziet de schelpjes allemaal langzaam openklappen. Degene die uiteindelijk niet zijn opengeklapt gooi je weg.
 • Giet ten slotte de spaghetti af en kieper deze in de koekenpan erbij, en voeg de fijngehakte peterselie toe. Daarna even lekker alles omhusselen.
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Knoflook spaghetti met schelpjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Gamba wrap met pittige saus

Het ei van Columbus salade met spek

Ratatouille tarte tatin

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

spaghetti recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Knoflook spaghetti met schelpjes

9 gedachten over “Knoflook spaghetti met schelpjes”

 1. Pingback: Gevulde jumbo pasta schelpen - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Kip uit de oven met knoflookpasta - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Gegrilde coquille met avocadocrème en paling - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Een klassieker spaghetti cacio e pepe - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Huisgemaakte ravioli met gambavulling - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Spaghetti in gehaktbal met Italiaanse kruiden - Heerlijke Happen

 7. Pingback: Italiaanse huisgemaakte Pici pasta vongole - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept