Voor Keuken Kampioen mocht ik weer een leuk filmpje maken. We maakten een drieluik voor de kerst. Een menu wat makkelijk te maken is en haalbaar voor de thuiskok.
8vastkokende aardappels - rode en witte aardappels
100gramgesmolten roomboter
verse tijm
peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de konijnenbouten, deze moeten drie uur stoven dus tijd zat om daarna de rest van de bijgerechten te maken. Dep de bouten droog en bestrooi ze met zwarte peper. Neem vervolgens een diepe koekenpan erbij en doe hierin een flinke klont roomboter en wat olijfolie. Bak dan de bouten aan op middelhoog vuur aan beide zijdes goudbruin.
Snij de wortel in stukken, maak de sjalotten schoon en snij de knoflookbol in 2 helften. Je hoeft de tenen niet te pellen of schoon te maken. Daarna voeg je dit toe aan de bouten en bak je het even mee. Voeg de jeneverbessen, laurier toe en blus dan af met de rode wijn. Voeg de pot met wildfond toe en zorg ervoor dat de bouten helemaal onder staan. Doe de deksel op de pan en laat dit nu drie uur stoven.
De bijgerechten.
Wanneer de bouten twee uur hebben staan stoven kun je beginnen met de bijgerechten.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem de aardappels erbij en snij deze in dunne plakjes maar let op snij de aardappel niet helemaal door! Zo krijg je dus de waaiers. Je kunt ze tussen twee snijplanken leggen als je er zeker van wilt zijn om ze niet door te snijden. Leg ze vervolgens in een oven schaal en giet de boter er overheen, breng op smaak met peper en zout en strooi als laatste wat verse tijmblaadjes erop. Ze moeten ongeveer 45 minuten in de oven. Neem wel aardappels van dezelfde grootte anders is de ene gaar en de andere niet.
De spruiten maak je schoon enk kook je gewoon op de normale manier in 10-15 minuutjes gaar. Zeker als het de kleine zijn dan hoeven ze niet te lang te koken. De spekblokjes bak je uit in een koekenpan, laat het vet weglekken en voeg daarna even de spuitjes in de pan erbij.
De bouten haal je uiteindelijk uit de pan en zet je even apart, zeef het vocht uit de pan en doe het daarna terug in de pan. Laat het vervolgens op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus voeg eventueel een maizenapapaje toe om de saus in te dikken. Leg daarna de bouten terug in de pan en hou ze op laag vuur warm.