Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ik heb weer een leuk filmpje gemaakt. We maakten een drieluik voor de kerst. Een menu wat makkelijk te maken is en haalbaar voor de thuiskok. Dit is deels een stoofgerecht. Dat maakt het lekker makkelijk met de kerst. Je kunt namelijk lekker bij je familie blijven terwijl in de keuken het vlees langzaam klaar stooft. Voor dit recept konijn met aardappelwaaiers en spruitjes hoef jij dus geen uren te zweten in de keuken! En een lekker stukje wild bij het kerstdiner voor mij hóórt het er gewoon bij. konijn oven recept tijd

En zo maak je de Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes:

-We maken eerst de konijnenbouten, deze moeten drie uur stoven dus tijd zat om daarna de rest van de bijgerechten te maken. Dep de bouten droog en bestrooi ze met zwarte peper. Neem vervolgens een diepe koekenpan erbij en doe hierin een flinke klont roomboter en wat olijfolie. Bak dan de bouten aan op middelhoog vuur aan beide zijdes goudbruin.

Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes

-Snij de wortel in stukken, maak de sjalotten schoon en snij de knoflookbol in 2 helften. Je hoeft de tenen niet te pellen of schoon te maken. Daarna voeg je dit toe aan de bouten en bak je het even mee. Voeg de jeneverbessen, laurier toe en blus dan af met de rode wijn. Voeg de pot met wildfond toe en zorg ervoor dat de bouten helemaal onder staan. Doe de deksel op de pan en laat dit nu drie uur stoven.

De bijgerechten van Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes.

-Wanneer de bouten twee uur hebben staan stoven kun je beginnen met de bijgerechten.

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Neem de aardappels erbij en snij deze in dunne plakjes maar let op snij de aardappel niet helemaal door! Zo krijg je dus de waaiers. Je kunt ze tussen twee snijplanken leggen als je er zeker van wilt zijn om ze niet door te snijden. Leg ze vervolgens in een oven schaal en giet de boter er overheen, breng op smaak met peper en zout en strooi als laatste wat verse tijmblaadjes erop. Ze moeten ongeveer 45 minuten in de oven. Neem wel aardappels van dezelfde grootte anders is de ene gaar en de andere niet.

-De spruiten maak je schoon enk kok je gewoon op de normale manier in 10-15 minuutjes gaar. Zeker als het de kleine zijn dan hoeven ze niet te lang te koken. De spekblokjes bak je uit in een koekenpan, laat het vet weglekken en voeg daarna even de spuitjes in de pan erbij.

-De bouten haal je uiteindelijk uit de pan en zet je even apart, zeef het vocht uit de pan en doe het daarna terug in de pan. Laat het vervolgens op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus voeg eventueel een maizenapapaje toe om de saus in te dikken. Leg daarna de bouten terug in de pan en hou ze op laag vuur warm. konijn oven tijd recept

Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes

Neem de borden erbij en schep voorzichtig de bouten erop, daarna de aardappelwaaiers en ten slotte de spruitjes, serveer met een goede rode wijn. En zo hebben we ons hoofdgerecht voor het kerstdiner klaar, niet moeilijk toch?

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes

Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes

Voor Keuken Kampioen mocht ik weer een leuk filmpje maken. We maakten een drieluik voor de kerst. Een menu wat makkelijk te maken is en haalbaar voor de thuiskok.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 31 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: konijn
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 5 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 545kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 4 konijnenbouten
 • 6 sjalotten
 • 1 winterwortel
 • 1 bol knoflook
 • 2 laurierblaadjes
 • 4 jeneverbessen
 • roomboter
 • olijfolie
 • zout
 • 300 ml rode wijn
 • 1 pot wild fond
 • 500 gram kleine spruitjes
 • 1 pak spekblokjes
 • 8 vastkokende aardappels - rode en witte aardappels
 • 100 gram gesmolten roomboter
 • verse tijm
 • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • We maken eerst de konijnenbouten, deze moeten drie uur stoven dus tijd zat om daarna de rest van de bijgerechten te maken. Dep de bouten droog en bestrooi ze met zwarte peper. Neem vervolgens een diepe koekenpan erbij en doe hierin een flinke klont roomboter en wat olijfolie. Bak dan de bouten aan op middelhoog vuur aan beide zijdes goudbruin.
 • Snij de wortel in stukken, maak de sjalotten schoon en snij de knoflookbol in 2 helften. Je hoeft de tenen niet te pellen of schoon te maken. Daarna voeg je dit toe aan de bouten en bak je het even mee. Voeg de jeneverbessen, laurier toe en blus dan af met de rode wijn. Voeg de pot met wildfond toe en zorg ervoor dat de bouten helemaal onder staan. Doe de deksel op de pan en laat dit nu drie uur stoven.

De bijgerechten.

 • Wanneer de bouten twee uur hebben staan stoven kun je beginnen met de bijgerechten.
 • Verwarm je oven voor op 200 graden.
 • Neem de aardappels erbij en snij deze in dunne plakjes maar let op snij de aardappel niet helemaal door! Zo krijg je dus de waaiers. Je kunt ze tussen twee snijplanken leggen als je er zeker van wilt zijn om ze niet door te snijden. Leg ze vervolgens in een oven schaal en giet de boter er overheen, breng op smaak met peper en zout en strooi als laatste wat verse tijmblaadjes erop. Ze moeten ongeveer 45 minuten in de oven. Neem wel aardappels van dezelfde grootte anders is de ene gaar en de andere niet.
 • De spruiten maak je schoon enk kook je gewoon op de normale manier in 10-15 minuutjes gaar. Zeker als het de kleine zijn dan hoeven ze niet te lang te koken. De spekblokjes bak je uit in een koekenpan, laat het vet weglekken en voeg daarna even de spuitjes in de pan erbij.
 • De bouten haal je uiteindelijk uit de pan en zet je even apart, zeef het vocht uit de pan en doe het daarna terug in de pan. Laat het vervolgens op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus voeg eventueel een maizenapapaje toe om de saus in te dikken. Leg daarna de bouten terug in de pan en hou ze op laag vuur warm.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

konijn oven recept tijd

Start » Francine bij » Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes

6 gedachten over “Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes”

 1. Pingback: Luxe stokbrood met wagyus gehakt - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Appeltjes hachee met rode kool - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Gestoofde konijn met Madeirasaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept