Geen kerst is compleet zonder een stukje konijn. Ja Joepie wist het allemaal mooi te bezingen in zijn eigen klassieker “Flappie”. En hoewel het dus ook hele lieve schattige en wollige beestjes zijn smaken ze ook heel lekker!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zorg er eerst voor dat je konijnenbouten op kamertemperatuur zijn. De römertopf laten we even in een emmer water staan zodat hij goed nat wordt. Minimaal tien minuutjes.
Bij gebruik van een römertopf verwarm je de oven NOOIT voor!
Neem een koekenpan erbij en verwarm deze tot hij heet is, voeg de olie en het bakvet erbij, wanneer er geen belletjes meer zijn doe je de bouten die je bestrooid hebt met peper en zout in de pan. Bak ze aan beide zijdes mooi bruin.
Bak ze aan beide zijdes mooi bruin
Pak vervolgens je römertopf erbij en leg de bouten onderin. Leg de takjes kruiden op de bouten en strooi de cranberry’s erbij.
In het overgebleven vet in de koekenpan bak je een paar minuten de sjalotten en de champignons. De sjalotten kun je gewoon heel laten, de champignons in kwarten gesneden. Doe ze vervolgens in de römertopf erbij en giet de jus erbij.
Voeg de jus, cranberry’s, de champignons en sjalotten toe
Zet als laatste de römertopf in een koude oven en zet de temperatuur op 160 graden. Na een uur verlaag je die naar 135 graden en laat je hem er nog een uurtje in staan.
Nutrition Facts
Konijnenbout uit de römertopf
Amount per Serving
Calories
613
% Daily Value*
Fat
27
g
42
%
Saturated Fat
9
g
56
%
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
826
mg
275
%
Sodium
1431
mg
62
%
Potassium
4516
mg
129
%
Carbohydrates
28
g
9
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
228
g
456
%
Vitamin A
43
IU
1
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
161
mg
16
%
Iron
34
mg
189
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.