Koolhydraatarme Big Mac Salade met Zelfgemaakte Saus
Een gezonde twist op de beroemde Big Mac: knapperige sla, mals gekruid rundergehakt, echte geraspte cheddar en de legendarische Big Mac saus - allemaal zelfgemaakt. Koolhydraatarm en vol van smaak, klaar in slechts 25 minuten.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
WE maken eerst de saus. Hak de ui en de augurk fijnen doe in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot je een gladde saus hebt. Zet in de koelkast tot gebruik.
De hamburgers bij de Mac hebben eigenlijk niet zo veel smaak. Ik kruidde daarom eerst mijn vlees met gehaktkruiden. Rul daarna het gehakt in een koekenpan hou de korrels wel een beetje grof.
Met je rasp rasp je de cheddar van het blok. Ongeveer 50 gram pp. Snipper de ui.
Was de sla en snijd de blaadjes fijn. Doe in de kommen, druppel hier alvast wat saus over.
Maak de de salade af met het gehakt, kaas, saus gesnipperde ui en de sesamzaadjes.
Heerlijk Happen!
De Big Mac saus is 3-4 dagen houdbaar in de koelkast in een afgesloten potje
erveer in grote kommen of op individuele borden, garneer extra met sesamzaadjes voor de authentieke Big Mac look
De saus kan een dag van tevoren gemaakt worden, dit verbetert zelfs de smaak
Nutrition Facts
Koolhydraatarme Big Mac Salade met Zelfgemaakte Saus
Amount per Serving
Calories
775
% Daily Value*
Fat
52
g
80
%
Saturated Fat
22
g
138
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
17
g
Cholesterol
158
mg
53
%
Sodium
5764
mg
251
%
Potassium
1866
mg
53
%
Carbohydrates
35
g
12
%
Fiber
13
g
54
%
Sugar
21
g
23
%
Protein
45
g
90
%
Vitamin A
3726
IU
75
%
Vitamin C
31
mg
38
%
Calcium
825
mg
83
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.