Koolhydraatarme Kipburger met Romige Zoete Aardappel Buns
Deze innovatieve burger vervangt traditionele broodjes door romige schijven zoete aardappelpuree. Gecombineerd met gegrilde kipburgers, perfect gesmolten raclettekaas en verse groenten voor een glutenvrije, koolhydraatarme maaltijd die verrassend eenvoudig te maken is.
4plakjesraclette kaas - of andere goed smeltende kaas
1zakje veldsla
peper
zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil eerst de zoete aardappels en snij ze daarna in kleine blokjes. Doe deze in een pan met wat zout en kook de blokjes tot ze zacht zijn. Ongeveer 15 tot 20 minuutjes.
Terwijl de aardappels aan het koken zijn kun je de grill aanzetten en de kipburgers grillen. Heb je een kleine grill zet dan je oven aan zodat je de burgers warm kunt houden als je het in twee keer moet doen.
Snij de tomaat in mooie dunne ringen.
Neem een grote koekenpan erbij en leg hierin de plakjes raclette kaas. Het voordeel van deze kaas is dat hij mooi smelt op zijn plek en niet helemaal uitloopt. Je kunt dus vier plakjes in de pan leggen en ze langzaam laten smelten.
Wanneer de zoete aardappelblokjes gaar zijn giet je ze af in een vergiet en stamp je ze daarna met een stamper helemaal fijn. Breng eventueel nog op smaak met wat zwarte peper
Pak een bord erbij en zet hierop een kookring. Vul de ring met wat puree en duw het aan met de bolle kant van een lepel.
Daarna ga je de burger opbouwen, leg er een schijf tomaat op en wat veldsla, dan de eerste burger en met een spatel schep je een gesmolten plakje raclette kaas erop. En zo bouw je de burger verder af.
Als laatste schuif je voorzichtig de ring erop en eindig je met nog wat puree. Wel voorzichtig doen zodat je torentje niet omvalt.
Nutrition Facts
Koolhydraatarme Kipburger met Romige Zoete Aardappel Buns
Amount per Serving
Calories
6056
% Daily Value*
Fat
403
g
620
%
Saturated Fat
116
g
725
%
Trans Fat
3
g
Polyunsaturated Fat
86
g
Monounsaturated Fat
167
g
Cholesterol
2006
mg
669
%
Sodium
2073
mg
90
%
Potassium
6342
mg
181
%
Carbohydrates
71
g
24
%
Fiber
11
g
46
%
Sugar
16
g
18
%
Protein
503
g
1006
%
Vitamin A
52403
IU
1048
%
Vitamin C
60
mg
73
%
Calcium
416
mg
42
%
Iron
26
mg
144
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.