Kipburger met zoete aardappel buns

Geschatte leestijd: 3 minuten

Kipburger met zoete aardappel buns

De buns in dit recept zijn eigenlijk geen èchte hamburgerbroodjes maar zoete aardappelpuree. Een iets andere versie van een hamburger. Maar lekker dat deze kipburger met zoete aardappel buns joh! Ik had dus zin in een hamburger maar wilde weer eens wat anders uitproberen. Zo koos ik dus niet voor de runderburger maar voor een kipburger en gebruikte ik als kaas een raclettekaas. En die smelt zo mooi in je pannetje. zoete aardappel recept

En zo maak je de kipburger met zoete aardappel buns:

kipburger maken Kipburger met zoete aardappel buns

-Schil eerst de zoete aardappels en snij ze daarna in kleine blokjes. Doe deze in een pan met wat zout en kook de blokjes tot ze zacht zijn. Ongeveer 15 tot 20 minuutjes.

-Terwijl de aardappels aan het koken zijn kun je de grill aanzetten en de kipburgers grillen. Heb je een kleine grill zet dan je oven aan zodat je de burgers warm kunt houden als je het in twee keer moet doen.

-Snij de tomaat in mooie dunne ringen.

-Neem een grote koekenpan erbij en leg hierin de plakjes raclette kaas. Het voordeel van deze kaas is dat hij mooi smelt op zijn plek en niet helemaal uitloopt. Je kunt dus vier plakjes in de pan leggen en ze langzaam laten smelten.

-Wanneer de zoete aardappelblokjes gaar zijn giet je ze af in een vergiet en stamp je ze daarna met een stamper helemaal fijn. Breng eventueel nog op smaak met wat zwarte peper

-Pak een bord erbij en zet hierop een kookring. Vul de ring met wat puree en duw het aan met de bolle kant van een lepel.

-Daarna ga je de burger opbouwen, leg er een schijf tomaat op en wat veldsla, dan de eerste burger en met een spatel schep je een gesmolten plakje raclette kaas erop. En zo bouw je de burger verder af.

-Als laatste schuif je voorzichtig de ring erop en eindig je met nog wat puree. Wel voorzichtig doen zodat je torentje niet omvalt.

Kipburgers met zoete aardappel buns En geniet van je kipburger met zoete aardappel buns!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

kipburger met zoete aardappel buns

Kipburger met zoete aardappel buns

De buns in dit recept zijn eigenlijk geen èchte hamburgerbroodjes maar zoete aardappelpuree. Een iets andere versie van een hamburger.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 11 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 6056kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 3 zoete aardappels
 • 1 grote tomaat
 • 4 kipburgers
 • 4 plakjes raclette kaas
 • 1 zakje veldsla
 • peper
 • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Schil eerst de zoete aardappels en snij ze daarna in kleine blokjes. Doe deze in een pan met wat zout en kook de blokjes tot ze zacht zijn. Ongeveer 15 tot 20 minuutjes.
 • Terwijl de aardappels aan het koken zijn kun je de grill aanzetten en de kipburgers grillen. Heb je een kleine grill zet dan je oven aan zodat je de burgers warm kunt houden als je het in twee keer moet doen.
 • Snij de tomaat in mooie dunne ringen.
 • Neem een grote koekenpan erbij en leg hierin de plakjes raclette kaas. Het voordeel van deze kaas is dat hij mooi smelt op zijn plek en niet helemaal uitloopt. Je kunt dus vier plakjes in de pan leggen en ze langzaam laten smelten.
 • Wanneer de zoete aardappelblokjes gaar zijn giet je ze af in een vergiet en stamp je ze daarna met een stamper helemaal fijn. Breng eventueel nog op smaak met wat zwarte peper
 • Pak een bord erbij en zet hierop een kookring. Vul de ring met wat puree en duw het aan met de bolle kant van een lepel.
 • Daarna ga je de burger opbouwen, leg er een schijf tomaat op en wat veldsla, dan de eerste burger en met een spatel schep je een gesmolten plakje raclette kaas erop. En zo bouw je de burger verder af.
 • Als laatste schuif je voorzichtig de ring erop en eindig je met nog wat puree. Wel voorzichtig doen zodat je torentje niet omvalt.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten zoals kipburger met zoete aardappel buns? probeer dan deze eens

Omeletwrap met roomkaas en ham

Zoete aardappel met feta quiche

Luxe stokbrood met wagyus gehakt

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

zoete aardappel recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kipburger met zoete aardappel buns

2 gedachten over “Kipburger met zoete aardappel buns”

 1. Pingback: Kipburger met portobello broodje - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept