Zin in een lekker soepje? Deze soep zit vol “vergeten groenten”. Voor deze koolrabi en knollen-soep gebruik in naast de koolrabi nog venkelknol en knolselderij.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was alle knollen en hak de venkel in kleine stukjes, bij de koolrabi snij je de buitenste bladstelen weg en daarna een stukje van de boven en onderkant af. Schil hem vervolgens tot je de mooie sappige witte binnenkant ziet, deze snij je in blokjes. Maak de knolselderij schoon en snij er 1 cm af en ook deze hak je in kleine blokjes.
Snipper de sjalotten.
Neem een grote soeppan en met wat olijfolie bak je hierin de sjalotjes glazig, voeg dan even de gehakte knollen toe en bak deze op een laag vuur kort mee.
Voeg 1 liter groenteboullion toe en laat de soep lekker 20 minuten pruttelen tot de groentes zacht zijn.
Neem een staafmixer en mix tot je een gladde soep hebt, voeg dan het room en zout naar smaak toe en laat het geheel nog heel even doorkoken.
Snij het bosuitje in ringetjes en hak wat peterselie voor de garnering.
Neem mooie soepkommen erbij en schep de soep erin. Garneer de soep met de bosui ringetjes en de peterselie en maal met een pepermolen verse peper op de soep. Serveer met een bourgondisch bruinbrood