Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.
Intussen maken we de pesto.
Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.
Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn.
Je kunt de krieltjes tot een dag van tevoren bakken en vlak voor serveren even opwarmen in de oven op 180°C.
Nutrition Facts
Krokante Amuse Aardappeltjes met Romige Geitenkaaspesto
Amount per Serving
Calories
23
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.4
g
Cholesterol
4
mg
1
%
Sodium
50
mg
2
%
Potassium
6
mg
0
%
Carbohydrates
0.2
g
0
%
Fiber
0.01
g
0
%
Sugar
0.1
g
0
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
67
IU
1
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
31
mg
3
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.