Amuse aardappeltjes met pesto

Een lekkere amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas.
Amuse aardappeltjes met pesto

Amuse aardappeltjes met pesto

Een lekkere amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas. Waarom dan niet een geitenkaaspesto? Zo gezegd zo uitgeprobeerd! En wat een super combinatie zeg! Deze amuse aardappeltjes met pesto smaken naar meer. De bereiding is natuurlijk super makkelijk. Dus heb je een feestje en wil je je gasten verrassen met een leuk hapje probeer dan zeker deze amuse eens uit!

amuse aardappeltjes met pesto
Je kunt ook vrolijke prikkertjes gebruiken.

Voor 20 amuse glaasjes Amuse aardappeltjes met pesto heb je nodig:

En zo maak je de Amuse aardappeltjes met pesto:

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.

Italiaanse vlaggetjes amuse
Gebruik je keukenmachine en je hebt zo een lekkere pesto!

-Intussen maken we de pesto.

-Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.

-Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn. ( Je kunt hier natuurlijk ook leuke feestelijke prikkertjes voor gebruiken). en klaar zijn je Amuse aardappeltjes met pesto

Amuse aardappeltjes met pesto

Amuse aardappeltjes met pesto

Een lekkere amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: amuse, Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: aardappeltjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 10 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

ovenschaal
keukenmachine
amuse glaasjes

Ingrediënten: 

  • 1 zak krieltjes
  • 1 rozemarijn plantje
  • zout/peper
  • 1 basilicum plant
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 50 gram geitenkaas
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.
  • Intussen maken we de pesto.
  • Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.
  • Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Amuse aardappeltjes met pesto
Super feestelijk deze schaaltjes!

Amuse aardappeltjes met pesto

Serveer de aardappeltjes gelijk aan je gasten, en laat de complimentjes maar komen! Heerlijk happen.

Wanneer je nog wat pesto overhoudt kun je deze lekker op een cracker of boterham smeren!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Amuse aardappeltjes met pesto? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

5 gedachten over “Amuse aardappeltjes met pesto”

  1. Pingback: Pompoen velouté amuse met slagroom - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Kipdrumsticks in bier met rozemarijn - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept