Amuse aardappeltjes met pesto

Amuse aardappeltjes met pesto

Amuse aardappeltjes met pesto

Een lekkere amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas. Waarom dan niet een geitenkaaspesto? Zo gezegd zo uitgeprobeerd! En wat een super combinatie zeg! Deze amuse aardappeltjes met pesto smaken naar meer. De bereiding is natuurlijk super makkelijk. Dus heb je een feestje en wil je je gasten verrassen met een leuk hapje probeer dan zeker deze amuse eens uit!

amuse aardappeltjes met pesto
Je kunt ook vrolijke prikkertjes gebruiken.

Voor 20 amuse glaasjes heb je nodig:

  • 1 zak krieltjes
  • 1 rozemarijn plantje
  • zout/peper
  • 1 basilicum plant
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 50 gram geitenkaas

En zo maak je ze:

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.

Italiaanse vlaggetjes amuse
Gebruik je keukenmachine en je hebt zo een lekkere pesto!

-Intussen maken we de pesto.

-Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.

-Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn. ( Je kunt hier natuurlijk ook leuke feestelijke prikkertjes voor gebruiken).

Amuse aardappeltjes met pesto
Super feestelijk deze schaaltjes!

Amuse aardappeltjes met pesto

Serveer de aardappeltjes gelijk aan je gasten, en laat de complimentjes maar komen! Heerlijk happen.

Wanneer je nog wat pesto overhoudt kun je deze lekker op een cracker of boterham smeren!

3 gedachten over “Amuse aardappeltjes met pesto”

  1. Pingback: Naanpizza met pesto en kersensaus - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.