
Amuse aardappeltjes met pesto
Een lekkere amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas. Waarom dan niet een geitenkaaspesto? Zo gezegd zo uitgeprobeerd! En wat een super combinatie zeg! Deze amuse aardappeltjes met pesto smaken naar meer. De bereiding is natuurlijk super makkelijk. Dus heb je een feestje en wil je je gasten verrassen met een leuk hapje probeer dan zeker deze amuse eens uit!

Voor 20 amuse glaasjes Amuse aardappeltjes met pesto heb je nodig:
- 1 zak krieltjes
- 1 rozemarijn plantje
- zout/peper
- 1 basilicum plant
- 20 gram parmezaanse kaas
- 3 eetlepels pijnboompitjes
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- 50 gram geitenkaas
En zo maak je de Amuse aardappeltjes met pesto:
-Verwarm je oven voor op 200 graden.
-Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.

-Intussen maken we de pesto.
-Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.
-Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn. ( Je kunt hier natuurlijk ook leuke feestelijke prikkertjes voor gebruiken). en klaar zijn je Amuse aardappeltjes met pesto

Amuse aardappeltjes met pesto
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 zak krieltjes
- 1 rozemarijn plantje
- zout/peper
- 1 basilicum plant
- 20 gram parmezaanse kaas
- 3 eetlepels pijnboompitjes
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- 50 gram geitenkaas
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.
- Intussen maken we de pesto.
- Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.
- Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn.

Amuse aardappeltjes met pesto
Serveer de aardappeltjes gelijk aan je gasten, en laat de complimentjes maar komen! Heerlijk happen.
Wanneer je nog wat pesto overhoudt kun je deze lekker op een cracker of boterham smeren!
#Amuse aardappeltjes met #Pesto
Een lekkere #Amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de …… https://t.co/MhxWiJdp3b
RT @HeerlijkeHappen: #Amuse aardappeltjes met #Pesto
Een lekkere #Amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de …
https://t.co/…
Pingback: Pompoen velouté amuse met slagroom - Heerlijke Happen
Pingback: Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum - Heerlijke Happen