Amuse aardappeltjes met pesto

Geschatte leestijd: 4 minuten

Amuse aardappeltjes met pesto

Een lekkere amuse met aardappeltjes uit de oven. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas. Waarom dan niet een geitenkaaspesto? Zo gezegd zo uitgeprobeerd! En wat een super combinatie zeg! Deze amuse aardappeltjes met pesto smaken naar meer. De bereiding is natuurlijk super makkelijk. Dus heb je een feestje en wil je je gasten verrassen met een leuk hapje probeer dan zeker deze amuse eens uit!

amuse aardappeltjes met pesto
Je kunt ook vrolijke prikkertjes gebruiken.

En zo maak je de Amuse aardappeltjes met pesto:

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.

Rozemarijn is een kruid dat veel wordt gebruikt in de mediterrane keuken en wordt beschouwd als een van de meest populaire kruiden in de wereld. Het heeft een sterk aroma en een bittere smaak en wordt vaak gebruikt om vlees, groenten en aardappelen te kruiden. Rozemarijn wordt vaak toegevoegd aan marinades en sauzen, en wordt ook gebruikt in de bereiding van pizza, pasta en gebak. Het is rijk aan antioxidanten. Rozemarijn is een veelzijdig kruid en kan worden gebruikt om een scala aan gerechten te verbeteren en een rijke smaak toe te voegen.

Italiaanse vlaggetjes amuse
Gebruik je keukenmachine en je hebt zo een lekkere pesto!

-Intussen maken we de pesto.

-Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.

-Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn. ( Je kunt hier natuurlijk ook leuke feestelijke prikkertjes voor gebruiken). en klaar zijn je Amuse aardappeltjes met pesto

Amuse aardappeltjes met pesto
Super feestelijk deze schaaltjes!

Amuse aardappeltjes met pesto

Serveer de aardappeltjes gelijk aan je gasten, en laat de complimentjes maar komen! Heerlijk happen.

Wanneer je nog wat pesto overhoudt kun je deze lekker op een cracker of boterham smeren!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Amuse aardappeltjes met pesto

Amuse aardappeltjes met pesto

Een lekkere amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 34 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: amuse, Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: aardappeltjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 10 personen
calorieën: 23kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 zak krieltjes
  • 1 rozemarijn plantje
  • zout
  • 1 basilicum plant
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 50 gram geitenkaas
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.
  • Intussen maken we de pesto.
  • Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.
  • Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Amuse aardappeltjes met pesto? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

aardappeltjes uit de oven

Start » Recepten » Hapjes » Amuse aardappeltjes met pesto

8 gedachten over “Amuse aardappeltjes met pesto”

  1. Pingback: Pompoen velouté amuse met slagroom - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Italiaanse vlaggetjes amuse met basilicum - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Kipdrumsticks in bier met rozemarijn - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Paupiettes de tartiflette, klassiek Frans - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Knakworst vuurpijl met sesamzaad - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept