Amuse aardappeltjes met pesto

Een lekkere amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas.
Amuse aardappeltjes met pesto

Amuse aardappeltjes met pesto

Een lekkere amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas. Waarom dan niet een geitenkaaspesto? Zo gezegd zo uitgeprobeerd! En wat een super combinatie zeg! Deze amuse aardappeltjes met pesto smaken naar meer. De bereiding is natuurlijk super makkelijk. Dus heb je een feestje en wil je je gasten verrassen met een leuk hapje probeer dan zeker deze amuse eens uit!

amuse aardappeltjes met pesto
Je kunt ook vrolijke prikkertjes gebruiken.

Voor 20 amuse glaasjes Amuse aardappeltjes met pesto heb je nodig:

En zo maak je de Amuse aardappeltjes met pesto:

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.

Italiaanse vlaggetjes amuse
Gebruik je keukenmachine en je hebt zo een lekkere pesto!

-Intussen maken we de pesto.

-Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.

-Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn. ( Je kunt hier natuurlijk ook leuke feestelijke prikkertjes voor gebruiken).

Amuse aardappeltjes met pesto

Amuse aardappeltjes met pesto

Een lekkere amuse met aardappeltjes. Dat was het idee en dan nu de uitvoering nog! Ik wilde iets met pesto èn met geitenkaas.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: amuse, Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: aardappeltjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 10 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven

Ingrediënten:

  • 1 zak krieltjes
  • 1 rozemarijn plantje
  • zout/peper
  • 1 basilicum plant
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 50 gram geitenkaas

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Allereerst was je de krieltjes en daarna doe je ze in een ovenschaal, besprenkel je ze met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper, en fijngehakte rozemarijn blaadjes. Zet ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20/ 25 minuutjes tot ze gaar zijn.
  • Intussen maken we de pesto.
  • Hak een eetlepel rozemarijn blaadjes heel fijn en doe ze in je keukenmachine. Ook voeg je hier de parmezaanse kaas, de blaadjes van je basilicum plantje, de teen knoflook, en de pijnboompitjes aan toe en mix je het geheel goed door elkaar. Voeg dan nog een beetje olijfolie toe om het wat smeuïger te maken. Daarna voeg je de geitenkaas toe en mix je het tot een gladde massa.
  • Neem je amuse glaasjes erbij en doe hier een flinke theelepel met de geitenkaaspesto in. Pak de krieltjes uit de oven erbij en prik in de bovenkant een stokje rozemarijn.
Wat vind je van dit recept?
Amuse aardappeltjes met pesto
Super feestelijk deze schaaltjes!

Amuse aardappeltjes met pesto

Serveer de aardappeltjes gelijk aan je gasten, en laat de complimentjes maar komen! Heerlijk happen.

Wanneer je nog wat pesto overhoudt kun je deze lekker op een cracker of boterham smeren!

5 gedachten over “Amuse aardappeltjes met pesto”

  1. Pingback: Naanpizza met pesto en kersensaus - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Amuse hapje van stoofpeer met gorgonzola - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Pesto tagliatelle met kip - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept