Krokante Hele Kip uit de Airfryer met Aziatische Marinade
Een gezonde hele kip gemarineerd met sojasaus, paprikapoeder en limoen, gebakken in de airfryer tot krokante perfectie. Perfect gezinsgerecht zonder toegevoegde olie, klaar in 1 uur plus marineren. Ideaal voor wie houdt van Aziatische smaken en gezond koken.
2elPaprika poeder - gerookt paprikapoeder voor extra smaak
1elfijne kruiden - gedroogd uit een potje
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen dus met de bereiding van kip in airfryer een dag voordat je de kip wilt eten. Neem een kommetje erbij en doe hier alle ingrediënten van de marinade in. Mix het geheel met een garde en smeer vervolgens de kip er helemaal mee in. Als er wat overblijft schep dit dan in de holte van de kip. Leg de kip in een schaal afgedekt met vershoudfolie en zet weg in de koelkast. De volgende dag haal je de kip op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
De kip bakken
Je hoeft de aerofryer niet van te voren te verwarmen. Leg de kip met de borst naar beneden in het bakmandje en doe deze terug in het apparaat. Zet de temperatuur op 180 graden en bak de kip 30 minuutjes
Als de 30 minuutjes voorbij zijn haal je de bakmand weer uit het apparaat en draai je de kip om. Het kan zijn dat de bovenkant een klein beetje zwart lijkt, dit is de bruine suiker die op de kip ligt. Zet daarna weer terug en bak de andere kant op 180 graden voor nog eens 20 minuten.
Haal de kip uit de airfryer en leg hem op een bord of plank en laat hem even 10 minuten afdekt met aluminiumfolie met rust. De sappen lopen zo niet gelijk helemaal uit de kip en blijft daardoor lekker juicy.
Kip grootte: Zorg dat de kip past in je airfryer - meestal max 1,5 kg voor standaard modellen. Marineren: Laat minimaal een nacht marineren zoals vermeld - dit maakt het verschil in smaak. Temperatuur controle: Gebruik een vleesthermometer - kerntemperatuur moet 75°C zijn. Draaien: Draai voorzichtig om na 30 minuten om gelijkmatige bruining te krijgen. Rusttijd: Laat 10 minuten rusten onder folie zodat de sappen niet weglopen. Variaties: Probeer andere kruiden zoals Chinese vijfkruidenpoeder of Korean BBQ marinade. Bijgerechten: Heerlijk met geroosterde groenten uit de airfryer zoals beschreven.
Nutrition Facts
Krokante Hele Kip uit de Airfryer met Aziatische Marinade
Amount per Serving
Calories
14
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Sodium
43
mg
2
%
Potassium
25
mg
1
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
0.4
g
2
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
0.3
g
1
%
Vitamin A
251
IU
5
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
5
mg
1
%
Iron
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.