Een hele kip uit de aerofryer

Hele kip uit de aerofryer

Een gegrilde kip, lekker sappig van binnen, een krokant knisperend korstje van buiten en die geur! Er is bijna niets lekkerders dan een keuken inlopen en deze geur te ruiken. Een goed gekruid kippetje en dan lekker met de vingers de botjes afkluiven. Ik kreeg van Princess een aerofryer cadeau en dan sla je natuurlijk aan het experimenteren. Ik kocht een kip, maakte een heerlijke marinade liet hem een nachtje met rust en toverde vervolgens een hele kip uit de aerofryer! En dat was een aanrader hoor.

Een heerlijk sappig kippetje.
 • Een hele biologische kip
 • Een grote aerofryer

Voor de marinade heb je nodig:

 • 2 el bruine basterdsuiker
 • 3 el sojasaus
 • 3 teentjes knoflook uitgeperst
 • 2 el paprikapoeder ( mag gerookt paprikapoeder zijn)
 • 3 el olijfolie
 • versgemalen zwarte peper
 • 1 el fijne kruiden ( gedroogd uit een potje )
 • sap van een halve limoen

En zo maak je het:

We beginnen dus met de bereiding van kip in airfryer een dag voordat je de kip wilt eten. Neem een kommetje erbij en doe hier alle ingrediƫnten van de marinade in. Mix het geheel met een garde en smeer vervolgens de kip er helemaal mee in. Als er wat overblijft schep dit dan in de holte van de kip. Leg de kip in een schaal afgedekt met vershoudfolie en zet weg in de koelkast. De volgende dag haal je de kip op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

een hele kip uit de aerofryer
Smeer de kip overal in en laat een nachtje in de koelkast staan.

De kip bakken

Je hoeft de aerofryer niet van te voren te verwarmen. Leg de kip met de borst naar beneden in het bakmandje en doe deze terug in het apparaat. Zet de temperatuur op 180 graden en bak de kip 30 minuutjes

Als de 30 minuutjes voorbij zijn haal je de bakmand weer uit het apparaat en draai je de kip om. Het kan zijn dat de bovenkant een klein beetje zwart lijkt, dit is de bruine suiker die op de kip ligt. Zet daarna weer terug en bak de andere kant op 180 graden voor nog eens 20 minuten.

Haal de kip uit de airfryer en leg hem op een bord of plank en laat hem even 10 minuten afdekt met aluminiumfolie met rust. De sappen lopen zo niet gelijk helemaal uit de kip en blijft daardoor lekker juicy.

een hele kip uit de aerofryer
Zie je die spiegeling van een happy face….

Hele kip uit de aerofryer

Snij ten slotte met een lekker scherp mes de kip in stukken en serveer. Heerlijk Happen!

Serveertip:

Serveer de kip uit de aerofryer met gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Ik koos voor een uitgebreide caprese zoals je op de foto kunt zien.

Een hele kip uit de aerofryer
Lekkere salade erbij en smullen maar.

3 gedachten over “Hele kip uit de aerofryer”

 1. Pingback: Kip van het draaispit met aardappeltjes - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Gevulde paprika met kip en rijst - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.