Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Knip met je ( schone) keukenschaar rondjes uit de ontdooide velletjes filodeeg.
Besmeer ze aan beide zijdes met de gesmolten boter. Strooi wat persillade op elk schijfje.
Bak de rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier voor een minuutje of 7/8 tot ze goudbruin zijn.
Snijd de stoofpeertjes in kleine blokjes en doe dat ook met het suikerbrood.
Pak de bordjes erbij en leg hier twee schijfjes gebakken filodeeg op. Daarop schep je wat suikerbrood en peertjes.
Steek uit de plakken paté een rondje met de uitsteekring. Leg een plak paté op de peertjes en dek af met weer een rondje filodeeg.
Decoreer met wat verse peterselie.
Heerlijk Happen!
Dit is een Frans recept, in Frankrijk serveren ze dit met een plak foie gras. In Nederland ligt dat wat gevoeliger dus heb ik het vervangen door paté. Je kunt variëren met de paté, kies bijvoorbeeld eens voor een cranberry paté, of een robuuste champignon paté.Klik hier voor het recept voor de stoofpeertjes.
Nutrition Facts
Krokante mille feuille met paté
Amount per Serving
Calories
986
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
11
mg
4
%
Sodium
1403
mg
61
%
Potassium
425
mg
12
%
Carbohydrates
176
g
59
%
Fiber
11
g
46
%
Sugar
18
g
20
%
Protein
21
g
42
%
Vitamin A
238
IU
5
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Calcium
54
mg
5
%
Iron
10
mg
56
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.