Heerlijk kruidige kerst stoofperen

Heerlijk kruidige kerst stoofperen

Een ware Kerstklassieker die niet op e tafel kan ontbreken.
Heerlijk kruidige kerst stoofperen

Voor mij is het kerstdiner 2019 echt een menu met veel kerstklassiekers. En toen ik door mijn recepten bladerde zag ik dat ik wel een leuke variatie heb op stoofpeertjes maar helemaal niet de “gewone” versie! Hoogste tijd dus om hier mijn recept heerlijk kruidige kerst stoofperen op te schrijven. Overigens is het maken van de peertjes niet heel ingewikkeld, het vergt alleen weer wat tijd om ze lekker te laten stoven zodat de smaken er goed intrekken. Wat natuurlijk maakt dat je deze peertjes al een dag of twee van te voren kunt maken! Geen stress op de dag zelf maar gewoon uit de koelkast, even opwarmen en serveren maar.

Heerlijk kruidige kerst stoofperen
Een heerlijke intense smaak.
Heerlijk kruidige kerst stoofperen

Heerlijk kruidige kerst stoofperen

Een ware Kerstklassieker die niet op e tafel kan ontbreken.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kaneel, rode wijn, steranijs, stoofpeer
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 12 peren
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • stoofpan

Ingrediënten:

  • 12 stoofperen
  • 1 liter rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 6 kruidnagels
  • 2 el appelstroop
  • 2 steranijs

En zo maak je het:

  • Schil de stoofperen en laat het stokje eraan zitten.
  • Neem de stoofpan erbij, de peertjes moeten lekker zij aan zij erin zitten.
  • Giet de wijn in de pan en voeg alle kruiden en specerijen toe en breng aan de kook.
  • Verlaag de vlam naar sudderstand en laat de peren twee uurtjes stoven. Daarna kun je ze in de koelkast bewaren om de smaak nog wat verder in te laten trekken.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Variatie tip: Maak ze eens met rode Port of met een donker biertje zoals bijvoorbeeld Guinness beer. 
Wat vind je van dit recept?
Heerlijk kruidige kerst stoofperen
Serveer in een leuk potje of pannetje en versier zo je tafel met de gerechtjes.

Heerlijk kruidige kerst stoofperen

Als we het dan over een klassieker hebben dan is de stoofpeer er wel één! Al in de prehistorie waren er peren. De exacte herkomst is niet meer te bepalen, maar de eerste peren werden veredeld in Centraal -Azië. Via immigratie, kruistochten, en kloostermonniken die ze volop teelden kreeg de peer een plek in Europa en is het een waardevol stuk fruit geworden. Zo erg zelfs dat er behoorlijk wat spreekwoorden zijn die het woord peer gebruiken.

” Met de gebakken peren blijven zitten”

” Appels met peren vergelijken ”

” De beste peren zijn geplukt”

En zo zijn er nog heel wat te noemen en jij hebt vast zelf al wel eens één van deze spreekwoorden gebruikt….

Toch interesse om de andere stoofpeertjes eens te maken? Dat kan ik heb hier de recepten voor je:

Maak een flinke pan en met wat overblijft maak je heerlijke kersthapjes.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept