Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak de pan erbij en kook hierin in een minuut of 6 de mosselen gaar met een scheut witte wijn.
Haal de mosselen uit hun schelpen en doe ze in een kom.
Zet 3 schalen klaar. In de eerste doe je een laag bloem, in de tweede de losgeklopte eieren, in de derde een laag paneermeel gemixt met de ras-el-hanout. Haal de mosselen eerst door de bloem, dan het ei, en als laatste de paneermeel-mix.
Kook de couscous volgens de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Doe in een schaal.
Snijd de geroosterde paprika's in kleine stukjes en voeg deze met de kappertjes en olijven toe aan de schaal met de couscous.
Doe een laag olie in een koekenpan ( of gebruik je frituur ) en bak de gepaneerde mosselen goudgeel.
Schep de mosselen bij de couscous salade en maak af met de basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Krokante mosselen met couscous salade
Amount per Serving
Calories
593
% Daily Value*
Fat
12
g
18
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
153
mg
51
%
Sodium
1476
mg
64
%
Potassium
1222
mg
35
%
Carbohydrates
76
g
25
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
44
g
88
%
Vitamin A
994
IU
20
%
Vitamin C
197
mg
239
%
Calcium
142
mg
14
%
Iron
12
mg
67
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.