Krokante mosselen met couscous salade

Krokante mosselen met couscous salade

Het zal niet als een verrassing komen als ik zeg dat wij hier thuis dol op mosselen zijn. Zo direct uit de pan en uit de schelp eten is natuurlijk top. Maar als receptontwikkelaar borrelt er een hoop inspiratie in mijn hoofd en maag. We gaan deze keer richting het zuiden. Om precies te zijn het Middellands Zeegebied. We pakken een stukje Noord-Afrika met de couscous en ras-al-hanout specerijenmix. Een beetje Italië met de kappertjes, en olijven en basilicum. krokante mosselen

krokante mosselen met couscous salade

Om nog maar eens een keertje dat lekkere Mediterraanse zonnetje bij je op tafel te zetten. Mosselen bereiden op deze manier is iets meer werk, maar wel heel lekker! We maken krokante mosselen met couscous salade. Dit recept is mijn vierde recept voor de #mosselchallenge van Mosselen.nl en de laatste voor de challenge van 2021.

mosselen bereiden

Krokante mosselen met couscous salade

Mosselen bereiden, de mogelijkheden zijn eindeloos! Wat ik zelf belangrijk vind is de herkomst. Ik koop daarom mosselen met het MSC-Keurmerk. Rechtstreeks uit onze eigen Oosterschelde. Zo krijgt deze krokante mosselen met couscous salade toch nog een beetje een Hollands tintje. Natuurlijk ben ik erg nieuwsgierig naar jouw ultieme mosselrecept. Laat je me dat weten in de comments?

krokante mosselen met couscous salade

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Krokante mosselen met couscous salade

Krokante mosselen met couscous salade

Op naar het Middellandse Zeegebied! We geven deze Zeeuwse rakkers een Mediterraans tintje en zetten het zonnetje op tafel.
5 van 9 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: couscous, geroosterde paprika, mosselen, olijven, ras el hanout
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 593kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 300 gram couscous
  • 3 gegrilde rode paprika's - uit pot
  • 3 gegrilde gele paprika's - uit pot
  • 20 groene olijven
  • 2 el grote kappertjes
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • olijfolie

Voor de krokante laag van de mosselen:

En zo maak je het:

  • Pak de pan erbij en kook hierin in een minuut of 6 de mosselen gaar met een scheut witte wijn.
  • Haal de mosselen uit hun schelpen en doe ze in een kom.
  • Zet 3 schalen klaar. In de eerste doe je een laag bloem, in de tweede de losgeklopte eieren, in de derde een laag paneermeel gemixt met de ras-el-hanout. Haal de mosselen eerst door de bloem, dan het ei, en als laatste de paneermeel-mix.
  • Kook de couscous volgens de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Doe in een schaal.
  • Snijd de geroosterde paprika's in kleine stukjes en voeg deze met de kappertjes en olijven toe aan de schaal met de couscous.
  • Doe een laag olie in een koekenpan ( of gebruik je frituur ) en bak de gepaneerde mosselen goudgeel.
  • Schep de mosselen bij de couscous salade en maak af met de basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Mosselen zijn zo veelzijdig, hier heb je nog een aantal lekkere recepten om lekker mee aan de slag te gaan:

Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.
Deze blog “Krokante mosselen met couscous salade” is geschreven in samenwerking met Mosselen.nl
Start » Recepten » Hoofdgerechten » Krokante mosselen met couscous salade

7 gedachten over “Krokante mosselen met couscous salade”

  1. Pingback: Basisrecept krokante kikkererwten - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gebakken mosselen in groentewrap - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Eiwitrijke salade met krokante kikkererwten - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Zeeuwse mosselburger met zeekraal mayonaise - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Croquants aux amandes uit Frankrijk - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Krokante mille feuille met paté - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept