Even geen idee meer wat je moet maken, maar je wilt wel iets leuks op tafel zetten? Maak dan eens deze krokante tortilla bowl! Succes gegarandeerd en ook nog eens super makkelijk om te maken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Pak de vormpjes erbij en doe hierin de tortilla’s. Ik kocht deze bakjes via het internet en ze zijn super handig! Zet waneer de over warm is de bakjes voor ongeveer 5 minuutjes erin en bak de tortilla’s lekker krokant en lichtbruin. Waaneer je dus even de moeite neemt om deze van te voren te kopen kun je ze ook mooi stapelen want ze passen precies mooi in elkaar.Krokante tortilla bowl
Pak een koekenpan erbij en doe hierin het gehakt, breng op smaak met de texmex kruiden. Rul het gehakt en als er te veel vet in de pan zit kun je deze even afgieten en daarna het gehakt terug in de pan doen. Voeg dan de mais en de chilibonen toe en roer het geheel door elkaar. Je gehakt mix is dan klaar.
Om een lekkere makkelijke guacamole te maken snipper je eerst een rode ui fijn, snij je een tomaat in kleine blokjes en doe deze in een kommetje. Voeg wat limoensap toe en breng op smaak met peper en zout. Snij een klein teentje knoflook fijn en voeg deze samen met de avocado toe. Prak het geheel tot een heerlijke verse guacamole.
Pak ten slotte de tortilla bowls erbij en doe hierin eerst een laagje met ijsbergsla. Vul hem daarna verder op met de gehaktmix en een paar lepels guacamole.
Nutrition Facts
Krokante tortilla bowl
Amount per Serving
Calories
416
% Daily Value*
Fat
33
g
51
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
16
g
Cholesterol
89
mg
30
%
Sodium
90
mg
4
%
Potassium
640
mg
18
%
Carbohydrates
9
g
3
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
88
IU
2
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
42
mg
4
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.