Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Mix uit het rijtje specerijen alle poeders, ras-el-hanout en het zout tot één mix. Snijd het bokkenvlees in stukken van 2 bij 2 cm en strooi de mix erop. Pers de citroen uit en giet het sap over het vlees. Even goed mixen en dan een nachtje afgedekt in de koelkast laten marineren.
Snipper de uien en de knoflook tenen.
Verhit de tajine en schenk de olijfolie erin. Bak het vlees tot het rondom gebruind is. Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuutjes mee. Daarna de bloem en ook deze bak je mee.
Blus af met de bouillon en voeg de abrikozen en laurier toe. Zet het vuur op de laagste stand en laat het vlees een drie uur rustig stoven.
Na de drie uur schep je het vlees uit de tajine en kun je het kookvocht inkoken tot een heerlijke vleessaus. ( Voeg eventueel een maizena papje toe om de saus aan te dikken ).
Schep het vlees terug in de tajine, schenk de saus erover en garneer met wat blaadjes vers gesneden munt.
Serveer met naan of met bijvoorbeeld een cous cous salade.
Heerlijk Happen!
Heb je geen tajine? Een stoofpan kan ook gebruikt worden om dit gerecht in te stoven. Maar ook een ovenschaal met deksel kun je hiervoor gebruiken. Dan stoof je het gerecht op 120 graden voor een 3 tot 4 uur in de oven.
Nutrition Facts
Kruidig bokkenvlees uit de tajine
Amount per Serving
Calories
513
% Daily Value*
Fat
11
g
17
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
240
mg
80
%
Sodium
788
mg
34
%
Potassium
1878
mg
54
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
84
g
168
%
Vitamin A
1124
IU
22
%
Vitamin C
28
mg
34
%
Calcium
72
mg
7
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.