Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snipper de ui, de sjalotten en pers de knoflook. Snijd de paprika, zoete aardappel en tomaten en kipfilet in blokjes.
Verhit wat olie in een wok of hapjespan. Fruit de knoflook aan en voeg de kipfilet toe.
Bak op middelhoog vuur en voeg de ui en sjalotten toe. Bak voor een 5 minuutjes. Voeg alle genoemde kruiden en specerijen (kurkuma, komijn, koriander, paprikapoeder, kaneel, cayenne naar smaak) toe aan de pan. Bak deze al roerend 1-2 minuten mee op middelhoog vuur tot de geuren goed vrijkomen. Dit ‘aanfruiten’ intensiveert de smaak
Voeg de rest van de groenten en de zoete aardappel toe. Bak de groenten een aantal minuten.
Voeg vervolgens de kokosmelk en de linzen toe. Roer het geheel goed door. Roer het geheel goed door. Breng aan de kook, zet dan het vuur lager (middellaag) en laat de curry met deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes pruttelen, of tot de zoete aardappel en linzen gaar zijn. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Kook intussen de rijst gaar. Serveer de curry met rijst en wellicht een naan broodje.