Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snipper de ui, de sjalotten en pers de knoflook. Snijd de paprika, zoete aardappel en tomaten en kipfilet in blokjes.
Verhit wat olie in een wok of hapjespan. Fruit de knoflook aan en voeg de kipfilet toe.
Bak op middelhoog vuur en voeg de ui en sjalotten toe. Bak voor een 5 minuutjes. Voeg alle genoemde kruiden en specerijen (kurkuma, komijn, koriander, paprikapoeder, kaneel, cayenne naar smaak) toe aan de pan. Bak deze al roerend 1-2 minuten mee op middelhoog vuur tot de geuren goed vrijkomen. Dit ‘aanfruiten’ intensiveert de smaak
Voeg de rest van de groenten en de zoete aardappel toe. Bak de groenten een aantal minuten.
Voeg vervolgens de kokosmelk en de linzen toe. Roer het geheel goed door. Roer het geheel goed door. Breng aan de kook, zet dan het vuur lager (middellaag) en laat de curry met deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes pruttelen, of tot de zoete aardappel en linzen gaar zijn. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Kook intussen de rijst gaar. Serveer de curry met rijst en wellicht een naan broodje.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kruidige curry met zoete aardappel
Amount per Serving
Calories
793
% Daily Value*
Fat
24
g
37
%
Saturated Fat
19
g
119
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
64
mg
21
%
Sodium
205
mg
9
%
Potassium
1613
mg
46
%
Carbohydrates
109
g
36
%
Fiber
13
g
54
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
37
g
74
%
Vitamin A
18712
IU
374
%
Vitamin C
94
mg
114
%
Calcium
118
mg
12
%
Iron
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.