Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Was de groenten en snijd de wortels in stukjes van twee tot drie cm. De paprika's in grove blokken en de aubergine door het midden.
Neem een bakplaat met bakpapier erbij en leg hierop de helften aubergine en bemeer het vruchtvlees met olijfolie. Leg de rest van de groenten ernaast. Voeg ook de twee gepelde tenen knoflook toe. Strooi de ras el hanout over de groenten. Bak het voor een kleine 30 minuutjes in de oven tot het vruchtvlees van de aubergine zacht is.
Haal de groenten uit de oven en haal het vruchtvlees uit de schil van de aubergine.( De schil gooi je weg ). Voeg de rest van de groenten ook toe aan een soeppan en brokkel de blokjes groentenbouillon erover. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
Met je staafmixer pureer je alles tot een mooie zachte soep.
Serveer met wat geroosterde pijnboompitjes en peterselie.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep
Amount per Serving
Calories
54
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Sodium
18
mg
1
%
Potassium
449
mg
13
%
Carbohydrates
13
g
4
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
4447
IU
89
%
Vitamin C
80
mg
97
%
Calcium
30
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.