Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wellicht zul je denken aubergine gebruiken in soep? Maar ik zal je zeggen dat dat een heel goed idee is. De aubergine is super veelzijdig alleen doen we er niet zoveel mee. Hier staat deze groente regelmatig op tafel en in allerlei verschillende vormen. Deze keer dus verwerkt in een soep. We gaan aan de slag met de oven om de aubergine eerst even te grillen. We gooien niets weg en zo ontstond deze kruidige gegrilde aubergine recept paprikasoep.

Sowieso grill ik vaak mijn groenten eerst voordat ik ze in de soeppan doe. Maak de groenten lekker zacht en de specerijen bakken lekker mee met de groenten. Ik val ermee in herhaling, maar ook deze keer gebruikte ik restjes uit de koelkast. Een paar paprika’s die echt gebruikt moesten worden, bospeen die overbleef. En de aubergine die nèt te lang had gelegen.

aubergine soep recept
Een heerlijke oranje kleur brengt volop kleur aan tafel.

Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

Al een aantal jaar kook ik voor mijn schoonmoeder. Een soort tafeltje dekje, en ik maak voor haar dus ook vaak soep. Ik vries dan zakjes in per portie die ze alleen maar even hoeft op te warmen. Kleine moeite, groot plezier. Zo hoef ik niets weg te gooien, en kan ik haar helpen lekker gezond te eten.

blijft er soep over? Vries het dan per portie in, zo heb je altijd een voorraadje voor je lunch.

Aubergines zijn trouwens super gezond want ze zitten vol vezels en vitamines. De viooltjes op de soep zijn leuk voor de foto maar ook eetbaar! Koop eens een zakje zaadjes voor eetbare bloemen. Daarmee kun je je maaltijden opleuken, en je kunt ze dus ook eten.

paprikasoep
De viooltjes kun je eten! Dat zijn namelijk eetbare bloemen!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

Weer eens een heel ander soepje met een onverwacht ingredient. Zet flink wat kleur op tafel met deze prachtige oranje soep.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: aubergine, geroosterde paprika, knoflook, ras el hanout, wortel
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 54kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika's
  • 1 bos wortels
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 2 el ras-el-hanout

ter garnering:

  • verse gehakte peterselie
  • pijnboompitjes
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Was de groenten en snijd de wortels in stukjes van twee tot drie cm. De paprika's in grove blokken en de aubergine door het midden.
  • Neem een bakplaat met bakpapier erbij en leg hierop de helften aubergine en bemeer het vruchtvlees met olijfolie. Leg de rest van de groenten ernaast. Voeg ook de twee gepelde tenen knoflook toe. Strooi de ras el hanout over de groenten. Bak het voor een kleine 30 minuutjes in de oven tot het vruchtvlees van de aubergine zacht is.
  • Haal de groenten uit de oven en haal het vruchtvlees uit de schil van de aubergine.( De schil gooi je weg ). Voeg de rest van de groenten ook toe aan een soeppan en brokkel de blokjes groentenbouillon erover. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
  • Met je staafmixer pureer je alles tot een mooie zachte soep.
  • Serveer met wat geroosterde pijnboompitjes en peterselie.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zin in andere fijne soepjes of receptjes waar aubergine in verwerkt is? Dat kan hoor probeer deze maar eens:

Pesto fusilli met aubergine uit de oven.

Deze Oud Hollandse verse groentensoep doet het altijd goed!

Of anders deze gevulde noodles bowl met shiitakes.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept paprikasoep

Start » Recepten » Vegetarisch » Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

8 gedachten over “Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep”

  1. 4 sterren
    Hoi,

    Ik heb even een vraag?
    Bij mij kleurt de soep niet zo mooi oranje. Mijn soep kleurt licht bruin .
    Ik heb alleen de schil gebruikt van de aubergine en de vulling weg gedaan . Heb ik dat goed gedaan ?
    Heb de groente wel onder de gril gegrild in de oven ipv de oven op 200 graden en dan de groente op de bakplaat verwarmen. Misschien ligt het ook daaraan . Ik hoor graag of ik iets verkeerd heb gedaan .

    Groetjes Jeanine

    1. Hi Jeanine, de schil gooi je weg, je gebruikt alleen het vruchtvlees. De dieppaarse kleur van aubergine kleurt bruin als je hem bakt. ( Mijn foto’s worden wel iets opgelicht doordat ik ze nabewerk in Lightroom om een mooie heldere food-foto te krijgen, het kan zijn dat bij jou de soep dus ietsjes donkerder is. Maar bij mij was hij niet bruin in ieder geval.) Hoop dat ik je zo geholpen heb. Gr Francine

  2. Pingback: Gegrilde tomaat en auberginesalade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Aubergine sushirolletjes met tahinisaus - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Gegrilde aubergine met geitenkaas mousse - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Kruidige gepofte knoflook pompoensoep - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Gegrilde paprikasoep met salie - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept