Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

Wellicht zul je denken aubergine gebruiken in soep? Maar ik zal je zeggen dat dat een heel goed idee is. De aubergine is super veelzijdig alleen doen we er niet zoveel mee. Hier staat deze groente regelmatig op tafel en in allerlei verschillende vormen. Deze keer dus verwerkt in een soep. We gaan aan de slag met de oven om de aubergine eerst even te grillen. Sowieso grill ik vaak mijn groenten eerst voordat ik ze in de soeppan doe. Maak de groenten lekker zacht en de specerijen bakken lekker mee met de groenten. Ik val ermee in herhaling, maar ook deze keer gebruikte ik restjes uit de koelkast. Een paar paprika’s die echt gebruikt moesten worden, bospeen die overbleef. En de aubergine die nèt te lang had gelegen. We gooien niets weg en zo ontstond deze kruidige gegrilde aubergine paprikasoep.

aubergine soep recept
Een heerlijke oranje kleur brengt volop kleur aan tafel.
Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

Weer eens een heel ander soepje met een onverwacht ingredient. Zet flink wat kleur op tafel met deze prachtige oranje soep.
4.4 van 5 reacties
Afdrukken Pin Rate
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: aubergine, geroosterde paprika, knoflook, ras el hanout, wortel
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

 • 1 aubergine
 • 2 rode paprika's
 • 1 bos wortels
 • 2 tenen knoflook
 • 2 blokjes groentenbouillon
 • 2 el ras-el-hanout

ter garnering:

 • verse peterselie
 • pijnboompitjes
 • olijfolie

En zo maak je het:

 • Verwarm je oven voor op 200 graden.
 • Was de groenten en snijd de wortels in stukjes van twee tot drie cm. De paprika's in grove blokken en de aubergine door het midden.
 • Neem een bakplaat met bakpapier erbij en leg hierop de helften aubergine en bemeer het vruchtvlees met olijfolie. Leg de rest van de groenten ernaast. Voeg ook de twee gepelde tenen knoflook toe. Strooi de ras el hanout over de groenten. Bak het voor een kleine 30 minuutjes in de oven tot het vruchtvlees van de aubergine zacht is.
 • Haal de groenten uit de oven en haal het vruchtvlees uit de schil van de aubergine.( De schil gooi je weg ). Voeg de rest van de groenten ook toe aan een soeppan en brokkel de blokjes groentenbouillon erover. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
 • Met je staafmixer pureer je alles tot een mooie zachte soep.
 • Serveer met wat geroosterde pijnboompitjes en peterselie.
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
blijft er soep over? Vries het dan per portie in, zo heb je altijd een voorraadje voor je lunch.

Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep

Al een aantal jaar kook ik voor mijn schoonmoeder. Een soort tafeltje dekje, en ik maak voor haar dus ook vaak soep. Ik vries dan zakjes in per portie die ze alleen maar even hoeft op te warmen. Kleine moeite, groot plezier. Zo hoef ik niets weg te gooien, en kan ik haar helpen lekker gezond te eten. Aubergines zijn trouwens super gezond want ze zitten vol vezels en vitamines. De viooltjes op de soep zijn leuk voor de foto maar ook eetbaar! Koop eens een zakje zaadjes voor eetbare bloemen. Daarmee kun je je maaltijden opleuken, en je kunt ze dus ook eten.

Zin in andere fijne soepjes of receptjes waar aubergine in verwerkt is? Dat kan hoor probeer deze maar eens:

De viooltjes kun je eten! Dat zijn namelijk eetbare bloemen!

2 gedachten over “Kruidige gegrilde aubergine paprikasoep”

 1. 2 sterren
  Hoi,

  Ik heb even een vraag?
  Bij mij kleurt de soep niet zo mooi oranje. Mijn soep kleurt licht bruin .
  Ik heb alleen de schil gebruikt van de aubergine en de vulling weg gedaan . Heb ik dat goed gedaan ?
  Heb de groente wel onder de gril gegrild in de oven ipv de oven op 200 graden en dan de groente op de bakplaat verwarmen. Misschien ligt het ook daaraan . Ik hoor graag of ik iets verkeerd heb gedaan .

  Groetjes Jeanine

  1. Hi Jeanine, de schil gooi je weg, je gebruikt alleen het vruchtvlees. De dieppaarse kleur van aubergine kleurt bruin als je hem bakt. ( Mijn foto’s worden wel iets opgelicht doordat ik ze nabewerk in Lightroom om een mooie heldere food-foto te krijgen, het kan zijn dat bij jou de soep dus ietsjes donkerder is. Maar bij mij was hij niet bruin in ieder geval.) Hoop dat ik je zo geholpen heb. Gr Francine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept