Laatste tijd zag ik overal bloemkoolsteaks voorbij komen en dat zag er best lekker uit. Maar er zijn nog wel meer groenten die zich lenen om lekker te bakken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de pompoen, snij het gedeelte van de hals van de pompoen. De onderkant kun je dus bewaren voor een ander recept.
Met een aardappelschilmesje schil je de pompoen, snij daarna de pompoen in dikke plakken van een cm of twee.
Uit één stuk van de hals kun je 3 of 4 plakken snijden.
Neem je koekenpan erbij, je kunt ze ook in een grillpan bakken. Verwarm deze en doe er wat olijfolie in. Bak de steaks en draai ze regelmatig om. Na een minuutje of 10 prik je voorzichtig met je mes erin om te kijken of ze zacht zijn.
Maak de knoflooktenen schoon en snij ze door het midden. Voeg ze toe aan de pan samen met wat takjes tijm. Als je extra smaak wilt geven aan de steaks kun je ook een kruidige olijfolie gebruiken. Voeg de roomboter toe aan de pan en schep met een lepel de roomboter/olijfolie over de pompoen heen.
Als je ze in een grillpan bakt krijgen ze een mooi patroon.
Stop zodra de roomboter bruin begint te worden. Breng de steaks op smaak met zeezout en vers gemalen peper
Nutrition Facts
Kruidige pompoensteaks
Amount per Serving
Calories
314
% Daily Value*
Fat
11
g
17
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.3
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
22
mg
7
%
Sodium
95
mg
4
%
Potassium
3963
mg
113
%
Carbohydrates
51
g
17
%
Fiber
17
g
71
%
Sugar
33
g
37
%
Protein
18
g
36
%
Vitamin A
3273
IU
65
%
Vitamin C
257
mg
312
%
Calcium
229
mg
23
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.