Kruidige pompoensteaks

Kruidige pompoensteaks

Laatste tijd zag ik overal bloemkoolsteaks voorbij komen en dat zag er best lekker uit. Maar er zijn nog wel meer groenten die zich lenen om lekker te bakken. En daar is de pompoen een goed voorbeeld van. Enorm gestegen in populariteit en volop te verkrijgen. In dit recept gebruik je alleen het “hals gedeelte” van de flespompoen, wat betekent dat je met de rest die overblijft bijvoorbeeld een lekker soepje kunt maken. Maar nu eerst aan de slag met deze heerlijke kruidige pompoensteaks.

Kruidige pompoensteaks
Lekker met de gebakken knoflook erbij.
  • 1 grote flespompoen met lange hals
  • een aantal tenen knoflook
  • zeezout
  • vers gemalen peper
  • extra vergine olijfolie
  • een blokje roomboter van 30 gram
  • verse tijmtakjes

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

We beginnen met de pompoen, snij het gedeelte van de hals van de pompoen. De onderkant kun je dus bewaren voor een ander recept.

Met een aardappelschilmesje schil je de pompoen, snij daarna de pompoen in dikke plakken van een cm of twee.

Kruidige pompoensteaks
Uit één stuk van de hals kun je 3 of 4 plakken snijden.

Neem je koekenpan erbij, je kunt ze ook in een grillpan bakken. Verwarm deze en doe er wat olijfolie in. Bak de steaks en draai ze regelmatig om. Na een minuutje of 10 prik je voorzichtig met je mes erin om te kijken of ze zacht zijn.

Maak de knoflooktenen schoon en snij ze door het midden. Voeg ze toe aan de pan samen met wat takjes tijm. Als je extra smaak wilt geven aan de steaks kun je ook een kruidige olijfolie gebruiken. Voeg de roomboter toe aan de pan en schep met een lepel de roomboter/olijfolie over de pompoen heen.

Kruidige pompoensteaks
Als je ze in een grillpan bakt krijgen ze een mooi patroon.

Kruidige pompoensteaks

Stop zodra de roomboter bruin begint te worden. Breng de steaks op smaak met zeezout en vers gemalen peper. En daarna Heerlijk Happen!

Serveer met een lekkere groene salade .


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.