Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was de rijst in koud water tot het water helder is, laat daarna uitlekken in een vergiet.
Snijd de champignons in plakjes.
Neem je koekenpan erbij en doe er een scheut olijfolie in. Op laag vuur laat je hem warm worden. Voeg de kardemompeulen, laurier, kaneel, en kruidnagels toe. Laat deze een aantal minuutjes op laag vuur bakken zodat ze hun smaak aan de olie afgeven. Daarna haal je ze uit de pan.
Snijd de ui door het midden en dan in dunne plakjes. Voeg de helft hiervan toe aan de koekenpan met de champignons. Snipper de knoflook en voeg deze ook toe.
Schep de rijst in de koekenpan erbij en bak het geheel zodat de rijst overal een laagje olie heeft. Breng op smaak met zout.
Voeg nu 250 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten op hoog vuur koken. Roer de saffraan door de pan erbij en doe het deksel op de pan. Laat nog een aantal minuten zacht koken en zet dan het vuur uit. Met het deksel op de pan laat je de rijst rusten voor een minuut of 10 . De korrels nemen al het vocht op.
In een ander klein koekenpannetje bak je de rest van de ui goudgeel.
Schep de pilav in een schaal en maak af met de gebakken ui en amandelschaafsel.