Een smaakvolle soep van geroosterde wortelen en broccoli, gekruid met ras-el-hanout. Perfect om restjes groenten te verwerken en vol van diepe, warme smaken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm als eerste je oven voor op 200 graden
Was de groenten en rasp de wortels en hak ze in kleine stukken, doe ze vervolgens in een ovenschaal. Strooi hier de theelepel ras-el-hanout over. Hak de 3 knoflooktenen en doe deze er ook bij. Giet er een beetje olijfolie over en hussel goed door elkaar, zet voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Snij de broccoli en snipper de ui.
-In een grote soeppan doe je een beetje olijfolie en hierin fruit je even kort de ui aan. Daarna doe je de boullionblokjes erbij en giet je er een liter water bij.
Breng het geheel vervolgens aan de kook en doe de broccoli erbij. Kook deze zacht in ongveer 10 minuutjes. Nu zijn je wortels klaar. Haal ze uit de oven en schep ze voorzichtig in de soep pan, breng nogmaals aan de kook en laat eventjes pruttelen.
Neem je staafmixer erbij en mix het geheel tot een mooie gladde soep, breng op smaak met peper en zout indien nodig.
Pak je soepkommen en schenk hierin de kruidige wortel-broccolisoep, giet een klein beetje kokosmelk op de soep
Ras-el-hanout is een Marokkaanse kruidenmix - te koop bij toko of online
Soep kan 3 dagen bewaard worden in de koelkast
Nutrition Facts
Kruidige Wortel Broccolisoep met Ras-el-Hanout
Amount per Serving
Calories
62
% Daily Value*
Fat
0.3
g
0
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
0.02
g
Sodium
61
mg
3
%
Potassium
352
mg
10
%
Carbohydrates
14
g
5
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
12537
IU
251
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Calcium
50
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.