Kruidige Zoete Aardappelschotel met Garam Masala en Feta
Een heerlijk geurige en kleurrijke ovenschotel met zoete aardappel, Indiase specerijen en romige feta. Makkelijk te bereiden en perfect voor een smaakvolle (vegetarische) maaltijd!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Snijd de sjalotten in kwarten, maak de zoete aardappels schoon en snijd ze in de lengte in 6 parten.
Doe de zoete aardappelparten en sjalotkwarten in een ruime ovenschaal (of de hapjespan indien ovenbestendig). Besprenkel royaal met olijfolie. Voeg de garam masala, kurkumapoeder, zout en peper toe. Hussel alles goed door elkaar zodat de aardappels en sjalotten rondom bedekt zijn met de olie en specerijen
Leg de sjalotten tussen de aardappels en bak in de oven op 180 graden voor 35-35 minuten tot de aardappels zacht / gaar zijn.
Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Als de aardappels gaar zijn haal je ze uit de oven en strooi je de feta, cressen en de pijnboompitjes erover.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kruidige Zoete Aardappelschotel met Garam Masala en Feta
Serving Size
100 100 g
Amount per Serving
Calories
633
% Daily Value*
Fat
28
g
43
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Polyunsaturated Fat
9
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
45
mg
15
%
Sodium
763
mg
33
%
Potassium
1502
mg
43
%
Carbohydrates
82
g
27
%
Fiber
13
g
54
%
Sugar
19
g
21
%
Protein
17
g
34
%
Vitamin A
48314
IU
966
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
372
mg
37
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.