Garam masala zoete aardappelschotel

Garam masala zoete aardappelschotel

Gebakken zoete aardappel vind ik heel lekker. Zeker als hij goed gekruid is. De aardappel is van zichzelf zoet en de kurkuma en garam masala complimenteren dat enorm. In dit zoete aardappel recept maken we gebruik van twee Indiaase toppers. Kurkuma is een specerij gemaakt van de wortel van de curcuma plant. Door zijn fel gele kleur geeft hij een hoop kleur aan je eten. De garam masala is een mix van diverse kruiden en specerijen. En zoals dat vaak gaat, verschilt het per regio hoé deze samengesteld is. Garam masala recept zoete aardappel schotel recepten.

Beide specerijen komen uit India en worden daar volop gebruikt in diverse gerechten. We maken deze one-pot wonder af met verkruimelde feta, lust je dat nou net niet dan kun je ook voor burrata kiezen. Moeilijkheidsgraad van deze garam masala zoete aardappelschotel? Laag! Alles in één schaal en bakken maar.

Garam masala zoete aardappelschotel
Door de kurkuma krijgen de aardappels een gouden gloed.

Garam masala zoete aardappelschotel

Dit zoete aardappel recept is aan te passen precies zoals jij het lekker vindt. Wil je wat meer spice? Voeg dan wat chilipoeder toe. Maar ook andere groenten zijn toe te voegen aan deze gebakken zoete aardappel. Denk eens aan paprika, of stukjes gestoomde asperges. Serveer met een lekker stukje biefstuk erbij, of misschien een fijne moot vis.

zoete aardappel recept
Gekruid met de specerijen van Van Beekum.
Garam masala zoete aardappelschotel

Garam masala zoete aardappelschotel

We geven deze schotel lekker veel smaak met diverse specerijen.
5 van 5 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: feta, pijnboompitjes, sjalot, zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 633kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 zoete aardappels - in 6 parten gesneden
  • 4 sjalotten - in kwarten gesneden
  • 100 gram feta - verkruimeld
  • 50 gram pijnboompitjes - geroosterd
  • 1 handje cressen

Uit de voorraadkast:

En zo maak je het:

  • Snijd de sjalotten in kwarten, maak de zoete aardappels schoon en snijd ze in de lengte in 6 parten.
  • Pak je pan erbij en leg de aardappels erin, giet royaal olijfolie erover en strooi de specerijen erop en hussel zodat er overal een laagje op de aardappels zit. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de sjalotten tussen de aardappels en bak in de oven op 180 graden voor 35-35 minuten tot de aardappels zacht / gaar zijn.
  • Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Als de aardappels gaar zijn haal je ze uit de oven en strooi je de feta, cressen en de pijnboompitjes erover.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze oranje aardappel is zo lekker en variatiemogelijkheden genoeg, bekijk deze recepten maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Garam masala zoete aardappelschotel

zoete aardappel schotel Garam masala recept recepten

1 gedachte over “Garam masala zoete aardappelschotel”

  1. Pingback: Zomerse zoete aardappel ovenschotel - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept