Kung Pao Garnalen met Duitse Riesling – Pittig Aziatisch Hoofdgerecht
Een pittig en zoetzuur Kung Pao garnalen recept dat perfect samengaat met frisse Duitse Riesling. Klaar in 30 minuten, ideaal voor een smaakvol hoofdgerecht
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pel de ui en knoflook, was de groenten en hak alles in blokjes/ ringetjes.
Meng in een kleine kom 1 tl water, 1 el sojasaus en 1 tl maizena tot een glad papje. Giet dit over de garnalen in een aparte kom en laat ze 10-15 minuten marineren voor extra smaak
Neem een andere kom erbij en mix alle ingrediënten voor de saus daarin. Ik raad je aan zoutarme sojasaus te nemen omdat de kippenbouillon vaak al zout zat is.
Neem je wok erbij en doe hier wat wokolie of zonnebloemolie in en wok de garnalen een minuut of twee. Haal ze er dan uit en leg apart.
Voeg de ui en knoflook toe aan de wok en bak 2-3 minuten op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg dan de courgette, rode en groene paprika en het rode pepertje toe. Roerbak alles 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn
Schenk de saus erbij en laat deze even pruttelen. Voeg de woknoedels toe. Deze zijn al kant en klaar in de verpakking. Je hoeft ze dus alleen maar even mee te verwarmen.
Voeg als laatste nog de garnalen weer toe aan de wok en verwarm ze een minuutje mee.
Serveer met wat pinda's erbij.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kung Pao Garnalen met Duitse Riesling – Pittig Aziatisch Hoofdgerecht
Amount per Serving
Calories
56
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
11
mg
4
%
Sodium
859
mg
37
%
Potassium
308
mg
9
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
1198
IU
24
%
Vitamin C
85
mg
103
%
Calcium
25
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.