Eten wat de seizoenen je geven is hoe het ooit begon. Groenten van de ene kant van de wereld vervoeren naar de andere kant gebeurde sporadisch met bijvoorbeeld zaadjes en later de aardappels en mais. Deze lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik bevat ook wat seizoensgroente.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen dus eerst met de aardappeltjes. Doe ze in een kom en schep de persillade erover en en scheutje olijfolie. Hussel de krieltjes zodat er overal een laagje op komt te zitten. Vervolgens kunnen ze in de airfryer. Een minuutje of 16 op 200 graden.
Verhit de grillpan en doe er een beetje olijfolie in.
Snij de perzik in partjes. Leg ze in de hete grillpan. Draai ze omen en om. Door de suiker in de perzik karameliseren ze een beetje tijdens het bakken.
De dressing :Neem een kommetje erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klopt het geheel met een garde tot een gladde saus en klaar is hij! Vind je hem te dik? Voeg dan nog een beetje yoghurt toe.
Pak een grote schaal of bord erbij en begin met de gemengde sla. Trek vervolgens de blaadjes van de takjes postelein. Ik gebruikte een stuk of 10 takjes. Schep daarna alle andere ingrediënten op de sla. Maak de salade af door er de feta over te kruimelen en de dressing er op te schenken.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik
Amount per Serving
Calories
285
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
23
mg
8
%
Sodium
533
mg
23
%
Potassium
1058
mg
30
%
Carbohydrates
48
g
16
%
Fiber
8
g
33
%
Sugar
17
g
19
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
1363
IU
27
%
Vitamin C
40
mg
48
%
Calcium
186
mg
19
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.