Lauw warme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Geschatte leestijd: 4 minuten

Eten wat de seizoenen je geven is hoe het ooit begon. Groenten van de ene kant van de wereld vervoeren naar de andere kant gebeurde sporadisch met bijvoorbeeld zaadjes en later de aardappels en mais. Deze lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik bevat ook wat seizoensgroente. Namelijk postelein en perzik. Deze zijn op het moment beide nog te verkrijgen in de supermarkt of bij je groenteboer. Het ziltige van de postelein past heel goed bij het zoete van de perzik. De zoute smaak komt van de feta en de kruidige krieltjes maken het helemaal af! Snel aan de slag. recept lauwwarme salade met aardappel

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik
Een heerlijke vegetarische salade.

En zo maak je de Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik:

Dit is eigenlijk een hele makkelijke salade om te maken. We hebben een grillpan en een airfryer nodig. Heb je deze nou niet dan kun je de aardappeltjes ook in de oven bakken.

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik

We beginnen dus eerst met de aardappeltjes. Doe ze in een kom en schep de persillade erover en en scheutje olijfolie. Hussel de krieltjes zodat er overal een laagje op komt te zitten. Vervolgens kunnen ze in de airfryer. Een minuutje of 16 op 200 graden.

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik
In de grillpan met een beetje olijfolie.

In de tussentijd neem je je grillpan erbij en grill je de perzik. Snij deze eerst even in partjes. Gebruik ook hier een klein beetje olijfolie. Door de suiker in de perzik karameliseren ze een beetje tijdens het bakken.

De dressing maken

Neem een kommetje erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klopt het geheel met een garde tot een gladde saus en klaar is hij! Vind je hem te dik? Voeg dan nog een beetje yoghurt toe.

Een heerlijke herfstsalade.

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Pak een grote schaal of bord erbij en begin met de gemengde sla. Trek vervolgens de blaadjes van de takjes postelein. Ik gebruikte een stuk of 10 takjes. Schep daarna alle andere ingrediënten op de sla. Maak de salade af door er de feta over te kruimelen en de dressing er op te schenken: Heerlijk Happen!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Lauw warme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Eten wat de seizoenen je geven is hoe het ooit begon. Groenten van de ene kant van de wereld vervoeren naar de andere kant gebeurde sporadisch met bijvoorbeeld zaadjes en later de aardappels en mais. Deze lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik bevat ook wat seizoensgroente.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: salade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 173kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

oven of airfryer

Ingrediënten:

  • 1 zakje krieltjes
  • Postelein - ik gebruikte niet de hele bak
  • 3 rijpe perziken
  • 1 zakje gemengde sla
  • granaatappelpitjes
  • 50 gram feta gebrokkeld
  • 1 el Persillade (kruidenmix) - kruidenmix
  • olijfolie

Voor de dressing heb je nodig:

  • 3 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 1 teen knoflook geperst
  • zout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen dus eerst met de aardappeltjes. Doe ze in een kom en schep de persillade erover en en scheutje olijfolie. Hussel de krieltjes zodat er overal een laagje op komt te zitten. Vervolgens kunnen ze in de airfryer. Een minuutje of 16 op 200 graden.
  • Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik
  • In de grillpan met een beetje olijfolie.
  • In de tussentijd neem je je grillpan erbij en grill je de perzik. Snij deze eerst even in partjes. Gebruik ook hier een klein beetje olijfolie. Door de suiker in de perzik karameliseren ze een beetje tijdens het bakken.
  • De dressing maken
  • Neem een kommetje erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klopt het geheel met een garde tot een gladde saus en klaar is hij! Vind je hem te dik? Voeg dan nog een beetje yoghurt toe.
  • Pak een grote schaal of bord erbij en begin met de gemengde sla. Trek vervolgens de blaadjes van de takjes postelein. Ik gebruikte een stuk of 10 takjes. Schep daarna alle andere ingrediënten op de sla. Maak de salade af door er de feta over te kruimelen en de dressing er op te schenken
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je nog meer inspiratie voor wat lekkere salades zoals Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik? Probeer dan eens deze:

Een heerlijke salade met paprika en artisjok.

Of deze salade met couscous en geitenkaas.

Maar ook dit is een top salade met burrata.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik

recept lauwwarme salade met aardappel

8 gedachten over “Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik”

  1. Pingback: Gebakken burrata en gegrilde fruitsalade - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Franse stoofpot met gebakken krieltjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Wortelsalade met rozijnen en appel - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Minneola salade met uitgebakken spekjes - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Waldorf salade met een lekkere twist - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Postelein pesto met verse munt - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Zomerse salade met Frans fruit - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept