Lauw warme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Eten wat de seizoenen je geven is hoe het ooit begon. Groenten van de ene kant van de wereld vervoeren naar de andere kant gebeurde sporadisch met bijvoorbeeld zaadjes en later de aardappels en mais. Deze lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik bevat ook wat seizoensgroente. Namelijk postelein en perzik. Deze zijn op het moment beide nog te verkrijgen in de supermarkt of bij je groenteboer. Het ziltige van de postelein past heel goed bij het zoete van de perzik. De zoute smaak komt van de feta en de kruidige krieltjes maken het helemaal af! Snel aan de slag.

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik
Een heerlijke vegetarische salade.

Dit heb je nodig:

  • Een zakje krieltjes
  • Postelein ( ik gebruikte niet de hele bak )
  • 3 rijpe perziken
  • zakje gemengde sla
  • granaatappelpitjes
  • 50 gram feta gebrokkeld
  • 1 el Persillade ( kruidenmix)
  • olijfolie
Voor de dressing heb je nodig:
  • 3 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 1 teen knoflook geperst
  • zout/peper
Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik

En zo maak je het:

Dit is eigenlijk een hele makkelijke salade om te maken. We hebben een grillpan en een airfryer nodig. Heb je deze nou niet dan kun je de aardappeltjes ook in de oven bakken.

We beginnen dus eerst met de aardappeltjes. Doe ze in een kom en schep de persillade erover en en scheutje olijfolie. Hussel de krieltjes zodat er overal een laagje op komt te zitten. Vervolgens kunnen ze in de airfryer. Een minuutje of 16 op 200 graden.

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik
In de grillpan met een beetje olijfolie.

In de tussentijd neem je je grillpan erbij en grill je de perzik. Snij deze eerst even in partjes. Gebruik ook hier een klein beetje olijfolie. Door de suiker in de perzik karameliseren ze een beetje tijdens het bakken.

De dressing maken

Neem een kommetje erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klopt het geheel met een garde tot een gladde saus en klaar is hij! Vind je hem te dik? Voeg dan nog een beetje yoghurt toe.

Een heerlijke herfstsalade.

Lauwwarme salade met krieltjes en gegrilde perzik

Pak een grote schaal of bord erbij en begin met de gemengde sla. Trek vervolgens de blaadjes van de takjes postelein. Ik gebruikte een stuk of 10 takjes. Schep daarna alle andere ingrediënten op de sla. Maak de salade af door er de feta over te kruimelen en de dressing er op te schenken: Heerlijk Happen!

Wil je nog meer inspiratie voor wat lekkere salades? Probeer dan eens deze:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *